Πέμπτη 25 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΥΡΚΑΛ
Τρομοκρατική απόλυση

Κλίμα τρομοκρατίας καλλιεργεί στους εργαζόμενους η νέα διοίκηση της ΠΥΡΚΑΛ, ενόψει της συγχώνευσής της με την ΕΒΟ και των συνακόλουθων επιπτώσεων για το προσωπικό της νέας επιχείρησης. Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση αποφάσισε την απόλυση του υπεύθυνου προγραμματισμού στο εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα Μ. Κάκαρη, εργαζόμενου στην εταιρία επί 25 χρόνια.

Η επίσημη αιτιολογία για την απόλυση αναφέρει το μεγάλο αριθμό απουσιών του εργαζόμενου από την εργασία του τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο η αιτιολόγηση είναι προσχηματική, καθώς το 2002 ο εργαζόμενος δεν έχει καμία αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία του, ενώ για τα προηγούμενα χρόνια το ΔΣ της εταιρίας του είχε κάνει επίσημη παρατήρηση το 2001.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ρ», υπέρ της απόλυσης του εργαζόμενου ψήφισαν νυν και πρώην συνδικαλιστικά στελέχη που συμμετέχουν στο ΔΣ της ΠΥΡΚΑΛ, η οποία έχει ήδη κοινό πρόεδρο με την ΕΒΟ. Ανάμεσά τους, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ Θ. Πατρίκιος, ο διορισμένος από την κυβέρνηση και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Γιάννης Μίχας και ο πρώην συνδικαλιστής Χ. Κοκκινοβασίλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ