Πέμπτη 25 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Εξαγγελίες λειτουργίας χωρίς προσωπικό!

Κανέναν δεν ξεγελούν πια, καταγγέλλει η «Δημοτική Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία»

Μια ακόμα εξαγγελία της λειτουργίας του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης έκανε ο υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη. Το νοσοκομείο «θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά αρχές Σεπτέμβρη» είπε ο Κ. Στεφανής.

Το νοσοκομείο έπρεπε να λειτουργεί ήδη από το Δεκέμβρη του 2001, αλλά δεν είχε παραδοθεί από την κατασκευάστρια εταιρία ΑΛΤΕΚ. Και σήμερα ακόμη, κανείς από τους αρμόδιους δεν είναι σε θέση να απαντήσει αν το κτίριο έχει παραδοθεί επίσημα.

Οπως όλα δείχνουν, στην πραγματικότητα, πρόκειται για απλή μετεγκατάσταση του παλιού νοσοκομείου σε νέες εγκαταστάσεις. Διότι κανείς δε γνωρίζει ακόμη, αν και πότε θα προχωρήσει η ανάπτυξη νέων κλινικών και φυσικά με τι προσωπικό. Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση θέλει να το εγκαινιάσει πριν τις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές, παραβλέποντας τις αντιρρήσεις των εργαζομένων, που θέτουν ως προϋπόθεση για τη μετεγκατάσταση του παλιού στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ιατρικής Υπηρεσίας, μόνο για τη σωστή λειτουργία των τμημάτων και κλινικών που ήδη υπάρχουν και θα μετεγκατασταθούν απαιτούνται επιπλέον 100 γιατροί, στους ήδη 150. Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία του Σωματείου εργαζομένων, απαιτούνται περισσότερα από 500 άτομα νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό. Ομως ο Κ. Στεφανής περιορίστηκε να αναφέρει ότι υπάρχει άμεση προοπτική πρόσληψης περίπου 70 εποχιακών και άλλων 130 υπαλλήλων σταδιακά.

Η πρακτική αυτή, επιβεβαιώνει τους φόβους όσων αναφέρουν ότι τελικά το νέο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, δυναμικότητας 673 κλινών, θα λειτουργήσει με 350 κλίνες.

Η «Δημοτική Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία»

«Κανένα δεν ξεγελούν. Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να εμφανίσουν τις αυτονόητες υποχρεώσεις τους απέναντι στον Εβρίτικο λαό ως επίτευγμα και μεγαλοψυχία της κυβέρνησης. Σε όλα αυτά η ΝΔ σιωπά και είναι συνυπεύθυνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Δημοτική Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» για την Αλεξανδρούπολη (ΔΗΔΑΣ), με υποψήφιο δήμαρχο τον Σάββα Δευτεραίο.

Η ΔΗΔΑΣ καλεί το λαό να δώσει την απάντηση και στις δημοτικές εκλογές στηρίζοντας το ψηφοδέλτιό της που «αγωνίζεται για δημόσια και δωρεάν υγεία, άμεση κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων νοσοκομείων, μεταφορά και λειτουργία του νέου νοσοκομείου με πλήρη κάλυψη των αναγκών του, με μόνιμο προσωπικό κάθε ειδικότητας και κατηγορίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ