Πέμπτη 25 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΝΤΡΑΚΟΜ
Καθαίρεσαν τους «ενοχλητικούς» συνδικαλιστές

Στην καθαίρεση των δύο συνδικαλιστών μελών της «Αγωνιστικής Εργατοϋπαλληλικής Ενότητας» από το προεδρείο του σωματείου εργαζομένων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ προχώρησαν χθες οι κυβερνητικοί εργοδοτικοί συνδικαλιστές με πρωτοβουλία του ίδιου του προέδρου του σωματείου Θ. Γιαννακόπουλου.

Οι συνδικαλιστές που καθαιρέθηκαν από το προεδρείο είναι αυτοί που όρθωσαν το ανάστημά τους στο κλίμα τρομοκρατίας και φίμωσης των εργαζομένων που προσπάθησε να επιβάλλει η εργοδοσία για να μην υπάρχουν αντιδράσεις στις απολύσεις 100 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου. Αυτό ενόχλησε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό στο χώρο που προσπαθεί τώρα να τους κλείσει τα στόματα βάζοντας παράλληλα στο στόχαστρο και το ίδιο το ΚΚΕ που από την αρχή στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και τους κάλεσε σε πάλη για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου συνεχίζει να αρνείται να συγκαλέσει άμεσα Γενική Συνέλευση παρά την απαίτηση των εργαζομένων για να αποφασίσουν οι ίδιοι πώς θα απαντήσουν στην εργοδοσία. Η καθαίρεση των δύο συνδικαλιστών έγινε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του προεδρείου με πρόταση του ίδιου του προέδρου και τον ισχυρισμό ότι αυτοί και το ΚΚΕ υπονομεύουν τα συμφέροντα της επιχείρησης και των εργαζομένων!

Οι δύο συνδικαλιστές Γ. Καραγιάννης, γραμματέας και Κ. Βαγενά β' αντιπρόεδρος, από την πλευρά τους έκαναν ξεκάθαρο ότι αυτή η φίμωση και η τρομοκρατία δε θα περάσει και θα συνεχίσουν να παλεύουν για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων ενάντια στα εργοδοτικά σχέδια.

Σε δήλωσή του στο «Ρ» ο Κ. Παπαγεωργίου, μέλος της «Αγωνιστικής Εργατοϋπαλληλικής Ενότητας» και της διοίκησης του σωματείου, κατήγγειλε ότι η πλειοψηφία της διοίκησης για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει το ρόλο της, αυτόν του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. «Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να παραμερίσουν την ξεπουλημένη ηγεσία του σωματείου, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη, να εντείνουν την επαγρύπνηση και να αυξήσουν την ετοιμότητα για να επιβάλουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις» σημείωσε.

Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» σημειώνει ότι: «Αυτές τις μέρες έγιναν πιο ξεκάθαρες οι δύο γραμμές που υπάρχουν στο συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου. Εμείς προωθούμε τη γραμμή της αγωνιστικής συσπείρωσης και σύγκρουσης με την εργοδοσία και την κυβερνητική πολιτική που πολυποίκιλα στηρίζει το κεφάλαιο (ανατροπή εργασιακών σχέσεων, ασφαλιστικό κλπ.). Από την άλλη η πλειοψηφία στη διοίκηση του σωματείου ακολουθεί τη γραμμή συνδιαλλαγής και συμβιβασμού με την εργοδοσία. Οχι μόνο αντιτίθεται στην αγωνιστική προοπτική που προτείνουμε εμείς αλλά μας επιτίθεται με ανυπόστατες κατηγορίες». Οπως επισημαίνει στη συνέχεια: «Προχωρώντας μάλιστα ένα ακόμη βήμα στην αντιδημοκρατική και αντισυναδελφική κατηφόρα της, στη χθεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του σωματείου, προφανώς με άνωθεν εντολή, καθαίρεσε από το προεδρείο τα δύο στελέχη της ΑΕΕ (Γραμματέα και β' Αντιπρόεδρο) σαν... επικίνδυνους για την εταιρία και τα συμφέροντα των εργαζομένων!! θαυμάστε τους!!». Τέλος η παράταξη τονίζει ότι: «Μετά τις καταγγελίες και παρεμβάσεις μας η εργοδοσία αναδιπλώνεται και ελίσσεται, ανακοινώνοντας ότι δε θα κάνει μαζικές απολύσεις χωρίς να αναιρεί τις απολύσεις των συμβασιούχων. Αυτό αποδείχνει ότι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος είναι αυτός που προτείνουμε. Καμιά λοιπόν επανάπαυση απέναντι στους εργοδοτικούς ελιγμούς. Εργατική ενότητα, συσπείρωση και αγώνας είναι ο μόνος δρόμος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ