Πέμπτη 20 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «FORTHNET - NETMED»: Σε 3ωρη στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) και γενική συνέλευση προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Forthnet - Netmed» αντιδρώντας στο κύμα απολύσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες στην επιχείρηση. Η εργοδοσία, προκειμένου να φρενάρει τις διαθέσεις των εργαζομένων, κατέθεσε αγωγή αξιώνοντας να κηρυχθεί παράνομη η στάση εργασίας η οποία όμως απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να ζητήσουν άμεσα συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας και να κλιμακώσουν τη δράση τους σε περίπτωση που γίνουν και νέες απολύσεις.

«ΙΜΑΝΤΑΣ ΒΟΛΟΥ»: Να επιβάλει στους εργαζόμενους εκ περιτροπής εργασία με 4ήμερη απασχόληση, επιχειρεί η εταιρεία γερμανικών συμφερόντων, «ΙΜΑΝΤΑΣ ΒΟΛΟΥ», με πρόσχημα τη μείωση των παραγγελιών. Η εργοδοσία κάλεσε το σωματείο εργαζομένων να προσέλθει σε διαβούλευση, ενώ εκβιαστικά δηλώνει ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα προχωρήσει μονομερώς στην επιβολή του αντεργατικού μέτρου. Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην μπουν στη λογική της διαβούλευσης, καθώς είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν απολύσεις και μειώσεις μισθών.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας και η Επιτροπή Νέων Οικοδόμων καλούν Σωματεία, Σπουδαστικούς - Φοιτητικούς Συλλόγους, Μαθητικά Συμβούλια και άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος να συμμετέχουν, με τις δίκες τους ομάδες, με τα μέλη τους, στο τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5, που θα πραγματοποιηθεί 25 - 26 Ιούνη με σύνθημα «Μη φτιάχνεσαι στα μέτρα τους, ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, Συσπείρωση - Οργάνωση - Ανατροπή». Οι συμμετοχές μπορούν να δηλώνονται μέχρι 21 Ιούνη στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων, τηλ. 2410.536.169.

«ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ»: Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών - Καθαριστών καταγγέλλει την εργοδοσία του εργοστασίου «ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ» για την άκυρη και παράνομη απόλυση του συνδικαλιστή στη Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Στάθη Μιχάλη. «Μ' αυτήν την απόλυση που έγινε την ημέρα της Πανελλαδικής Απεργίας της ΓΣΣΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ» - επισημαίνει - «θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο και να τους επιβάλουν την υπογραφή των ατομικών συμβάσεων με τη μείωση των αποδοχών».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΘΡΙΑΣΙΟΥ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: Σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης το Σωματείο Εργαζομένων «Θριασίου» Νοσοκομείου προσφέρει 200 ευρώ στους εργαζόμενους της κλινικής «Βουγιουκλάκειο ΑΕ», που βρίσκονται σε απεργία διαρκείας διεκδικώντας: Απλήρωτα δεδουλευμένα 9 μηνών, να ανακληθούν οι μειώσεις μισθών που έχει επιβάλλει μονομερώς η εργοδοσία, να εφαρμοστεί η κλαδική σύμβαση του 2009, να ληφθούν άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των ασθενών και των εργαζόμενων στην κλινική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ