Τετάρτη 26 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Παράσταση στο υπουργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) πραγματοποιούν σήμερα, στις 10 π.μ., οι εργαζόμενοι στον Τύπο και το Χαρτί. Την παράσταση διοργανώνουν η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου μαζί με τα Σωματεία και τις Ενώσεις στον κλάδο του Τύπου ενάντια στην πολιτική που απαξιώνει και διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση και ιδιαίτερα το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου απαιτούν:

  • Την άμεση επιστροφή των αποθεματικών του Ταμείου μας που καταληστεύθηκε με το «κούρεμα», που επέβαλε η πολιτική των κυβερνήσεων, για να σώσουν τον καπιταλισμό από την κρίση, τσακίζοντας τα δικά μας δικαιώματα.
  • Τη διασφάλιση καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων στη Δ' διεύθυνση του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ.
  • Αμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Ταμείου, ουσιαστική ενοποίηση του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ.
  • Δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε νέα προσπάθεια περικοπών.
Κινητοποίηση μηχανικών αύριο

Με σύνθημα «ανυποχώρητος αγώνας για την ασφάλιση», οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων μηχανικών, το ΣΕΤΗΠ, το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, καλούν τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους μηχανικούς σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στο ΤΣΜΕΔΕ αύριο Πέμπτη 27 Ιούνη στις 9 π.μ. και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Υπουργείο Εργασίας.

Στο Βόλο

Με μαζική συμμετοχή εργαζομένων και ανέργων πραγματοποιήθηκε, χτες το πρωί, η κινητοποίηση έξω από το ΙΚΑ Βόλου για το σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων όσοι δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που οργάνωσαν το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», το Σωματείο εργαζομένων στην Κόκα-Κόλα 3Ε, η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου - Χάρτου και Γραφικών Τεχνών, το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών, το Συνδικάτο Ποτών και Τροφίμων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων Καρφούρ - Μαρινόπουλος, (παράρτημα Βόλου), ο Σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών υδραυλικών θερμικών Βόλου, ο Σύλλογος Επιπλοποιών Ξυλουργών και συναφών επαγγελμάτων.

Η κινητοποίηση ήταν ενταγμένη στις πρωτοβουλίες που παίρνουν τα σωματεία εργαζομένων και σύλλογοι συνταξιούχων και ΕΒΕ της περιοχής για το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, ανταποκρινόμενοι στο πανελλαδικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και της ΠΑΣΕΒΕ και έχουν προηγηθεί κινητοποιήσεις έξω από το Νοσοκομείο Βόλου και τον ΟΑΕΕ.

Οι συνδικαλιστές, μαζί με εργαζόμενους και ανέργους που δεν έχουν σφραγισμένα τα βιβλιάριά τους, προχώρησαν σε παράσταση στο γραφείο του Διευθυντή του ΙΚΑ Βόλου, ο οποίος δεσμεύτηκε να δώσει λύση στο ζήτημα, εξετάζοντας κάθε περίπτωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ