Τετάρτη 26 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΟΒΟΥΝ - ΡΑΒΟΥΝ

ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ: Το εργασιακό (με τις όποιες νέες παρεμβάσεις θα ζητήσει η τρόικα, πέρα από τη συμφωνημένη θεσμοθέτηση του μηχανισμού καθορισμού του κατώτατου μισθού) η αντιμετώπιση της ανεργίας με προγράμματα νέας γενιάς (περιλαμβανομένης και της κοινωφελούς εργασίας όπου καταγράφηκαν μεγάλες καθυστερήσεις και ενστάσεις από την ΕΕ), η εξασφάλιση δημοσιονομικής ισορροπίας στα ταμεία (παρά την κάμψη των εσόδων, τις οφειλές στον ΕΟΠΥΥ και τη δρομολογημένη νέα μείωση των εισφορών που θα φέρουν μειώσεις σε συντάξεις αν δε βρεθούν πρόσθετα έσοδα) και η διαμόρφωση του νέου χάρτη για την καταβολή προνοιακών επιδομάτων, είναι τα τέσσερα «ανοικτά» μέτωπα στο υπουργείο Εργασίας» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: «Ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1% - 4% θα επιβληθεί φέτος στα επιδόματα που καταβάλλονται σε ανέργους, αναπήρους, πολυτέκνους και χαμηλοσυνταξιούχους, παρά το γεγονός ότι τα ποσά αυτά απαλλάσσονται από τη φορολογία εισοδήματος» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΚΟΥΦΟΒΡΑΖΕΙ... «Στην (κανονική...) κοινωνία η απόγνωση κουφοβράζει μαζί με τον μεγάλο θυμό. Δεν βλέπουν να μπαίνει πάτος στο βαρέλι της ύφεσης, δεν βλέπουν "να βγαίνει" η ασκούμενη πολιτική, ούτε την ανεργία να αντιμετωπίζεται - απορροφάται μόνο στο μέτρο της εξαγωγής ανθρώπων, μετανάστευσης. Η πολιτική των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και "τσαμπουκά", των θυσιών χωρίς προοπτική για τον ελληνικό λαό και του νταραβεριού με τους πελάτες, ενώ η ατμόσφαιρα τείνει να όζει διαφθορά, αυτά συνιστούν εκρηκτικό μείγμα. Αυτό είναι το μείγμα που πρέπει να αλλάξει για να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες μιας (βιώσιμης...) αποκατάστασης της σταθερότητας» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: «Οι αρθρογράφοι "καθησυχάζουν" τις ΗΠΑ ότι παρά τη "συνθετότητα" των ελληνοαμερικανικών σχέσεων ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βγάλει τη χώρα από το ΝΑΤΟ (...) "γεγονός παραμένει", σημειώνουν, "ότι το πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα είναι με την Ευρώπη και ο Τσίπρας δεν θέλει να ανοίξει καυγά με την Ουάσινγκτον"» (σχετικά με άρθρο στους «New York Times», το οποίο υπογράφουν οι Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ και Γ. Βαρουφάκης / ΑΥΓΗ)

ΡΗΛΑΞ: «Νευρική κρίση προκαλεί στο εσωτερικό του κόμματος το άρθρο στους "Νιου Γιορκ Τάιμς" που συνυπέγραψαν οι δύο άτυποι σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα, καθώς από την πλευρά της μειοψηφίας θεωρήθηκε ότι το άρθρο παρουσιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ως φιλοαμερικανικό κόμμα! (...) Η Κουμουνδούρου μεταθέτει για το ερχόμενο φθινόπωρο (...) την κλιμάκωση της αντιπολίτευσης στη νέα κυβέρνηση με περισσότερος επιθετικές κινήσεις, όπως είναι για παράδειγμα η κατάθεση πρότασης μομφής» (στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ