Τετάρτη 26 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Με άλλο ρόλο στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού

Καλλιεργεί διαχειριστικές αυταπάτες και ανοίγει δίοδο επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Να ενισχύσει την αυταπάτη στο λαό ότι είναι εφικτή μια καλύτερη διαχείριση στο πλαίσιο του καπιταλισμού και μια καλύτερη διαπραγμάτευση με δανειστές και εταίρους, επιχειρεί η ΔΗΜΑΡ, συνεχίζοντας από νέο πόστο να προσφέρει αφειδώς τις υπηρεσίες της στο σύστημα. Σύμφωνα με τον Φ. Κουβέλη, ο λόγος που το κόμμα του αποχώρησε από την τρικομματική κυβέρνηση, είναι ότι «δεν ήταν επί της ουσίας τρικομματική σε πολλά και σημαντικά ζητήματα της ασκούμενης πολιτικής»!

Στο ίδιο πνεύμα, κατήγγειλε ενέργειες που «περιόρισαν την δυνατότητα να αξιοποιείται και να γίνεται σεβαστή η συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς ως ενισχυτικό στοιχείο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, ώστε να διορθώνονται λάθη και να προωθούνται οι διεκδικήσεις της χώρας». Με το νου του στο υπό αναμόρφωση πολιτικό σκηνικό, ο Φ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα αναλάβει πρωτοβουλίες «για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου δημοκρατικού, μεταρρυθμιστικού και σοσιαλιστικού χώρου», όπου πλέον εντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Φ. Κουβέλη, «η έκφραση αυτού του χώρου καθίσταται τώρα περισσότερο από κάθε φορά αναγκαία (...) τον δικομματισμό και τον διπολισμό τον πληρώσαμε ακριβά, μόνο ως καρικατούρα μπορεί να υπάρξει πάλι. Και αυτό πρέπει να αποκρουσθεί». Ο ίδιος, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνει τώρα λόγο για «εθνικό σχέδιο για την παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότησή της (...) με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή».

Πληροφορίες φέρουν στελέχη των δύο κομμάτων να είναι ήδη σε επαφή. Ο Γ. Σταθάκης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς χτες για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ, δήλωσε (ρ/σ Αθήνα 9.84) ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εκ των πραγμάτων, όσο πλησιάζει η στιγμή στην οποία, λογικά θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες για να βγάλει τη χώρα από την σημερινή πραγματικότητα, προφανώς θα αναπροσαρμόσει και τις πολιτικές του στρατηγικές, ανάλογα με τα νέα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί».

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, δεν έκρυψε ότι η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ απ' την κυβέρνηση ανοίγει δυνατότητες συνεργασίας μαζί της. Οπως είπε, «ξεπαγώνει το πολιτικό σκηνικό και προφανώς αυτό περικλείει δυνατότητες». Αλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένος να ενταφιάσει βερμπαλισμούς που απορρίπτονταν σαν «λαϊκιστικοί» απ' τη ΔΗΜΑΡ αφού, όπως ξεκαθάρισε ο Π. Σκουρλέτης, «κάθε φορά πρέπει να λαμβάνεις υπ' όψιν σου τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλείσαι να καταθέσεις τις προτάσεις σου και αυτές επιδεινώνονται καθημερινά με ραγδαίο τρόπο».

Ακόμα πιο καθαρά τα είπε ο Δ. Παπαδημούλης (ρ/σ «ΑΛΦΑ»): «Οταν είναι τόσο πολωμένα τα πράγματα (...) Κι επειδή οι επόμενες εκλογές δεν θα αργήσουν και η πρωτιά θα κριθεί πολύ πάνω από το 30%, η ίδια η ΔΗΜΑΡ, θα πρέπει να αποφασίσει ποιος είναι ο προσανατολισμός της και η δική της πολιτική συμμαχιών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποκαλυπτικές διαθεσιμότητες (2014-12-12 00:00:00.0)
Συζήτηση για το χρόνο και τους τρόπους της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ (2014-10-04 00:00:00.0)
Αναζητώντας «ολική επαναφορά» και «ισότιμες συνεργασίες» (2014-10-03 00:00:00.0)
Προαναγγελία διάσπασης απ' τη μειοψηφία (2014-09-09 00:00:00.0)
Εκφώνηση των αξιώσεων της αστικής τάξης (2014-05-21 00:00:00.0)
Πλειοδοσία μέτρων υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων (2013-12-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ