Σάββατο 6 Ιούλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΟΥ
Μαζικές εργατικές διαδηλώσεις

Αντιμέτωποι με την αστυνομική καταστολή ήρθαν χιλιάδες εργαζόμενοι και φοιτητές που διαδήλωσαν την Πέμπτη το απόγευμα στη Λίμα και σε άλλες μεγάλες πόλεις του Περού. Τις κινητοποιήσεις διοργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία των Εργατών (ΓΣΕ) του Περού, που ανήκει στη δύναμη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, μαζί με άλλα αγωνιστικά συνδικάτα για να διεκδικήσει λύσεις στα αιτήματα των εργατών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που η κυβέρνηση του Ογιάντα Ουμάλα, παρά τις υποσχέσεις που είχε δώσει, δεν ικανοποιεί.

Αυτές τις μέρες επίσης προωθούνται δύο νόμοι που θα επιδεινώσουν περαιτέρω την κατάσταση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και στα πανεπιστήμια. Η αστυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές που πλημμύρισαν το κέντρο της πρωτεύουσας Λίμα με αντλίες νερού και έφιππη αστυνομία με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετοί τραυματισμοί, ενώ επίσης έγιναν και 10 συλλήψεις.

Η ΓΣΕ Περού έχει καταγγείλει την κυβέρνηση, που παρουσιάζεται και με δήθεν «αριστερό» προσωπείο ότι εξυπηρετεί τους καπιταλιστές προωθώντας την ελαστική απασχόληση χωρίς κοινωνικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ