Σάββατο 6 Ιούλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
«Σοβαρή αλλά σταθερή» η κατάσταση του Μαντέλα

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.--

Διαψεύστηκε χτες από την Προεδρία της χώρας η πληροφορία που διαδόθηκε από διεθνή ΜΜΕ σύμφωνα με την οποία ο πρώην ηγέτης της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα (από τις 8 Ιούνη νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πρετόρια μετά από σοβαρή πνευμονική λοίμωξη) «βρίσκεται σε μη αναστρέψιμο κώμα». Σημειώνεται όμως ότι η κατάσταση της υγείας του είναι «σοβαρή αλλά σταθερή».

Πάντως, αμηχανία και κατάπληξη προκαλούν στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Νότιας Αφρικής αλλά και διεθνώς οι αντιπαραθέσεις μελών της μεγάλης οικογένειας του πρώην ηγέτη της Νότιας Αφρικής γύρω από κληρονομικά, οικονομικά και άλλα ζητήματα.

Οι έριδες της οικογένειας Μαντέλα εντείνονται σε τέτοιο βαθμό που έκαναν χτες τον λακωνικό (τα τελευταία χρόνια) πρώην αρχιεπίσκοπο του Κέιπ Τάουν Ντέσμοντ Τούτου να εκλιπαρήσει τα μέλη της οικογένειας να μη λερώνουν άλλο το όνομα του πρώην Προέδρου. «Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, μη σκέφτεστε μόνο τους εαυτούς σας. Είναι σαν να φτύνετε στο πρόσωπο του Μαντίμπα», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ