Σάββατο 6 Ιούλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Συνεχίζουν τα παζάρια για μετατάξεις - απολύσεις

Νέες συναντήσεις χτες με Μητσοτάκη - Μιχελάκη

Συνεχίστηκαν και χτες τα παζάρια της κυβέρνησης με την τρόικα για τη διευθέτηση των αντιλαϊκών εκκρεμοτήτων που απομένουν ώστε η επικαιροποίηση της συμφωνίας τους για τα δάνεια να πάρει τη μορφή νομοσχεδίου και να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή, μέρα που συνεδριάζει και το Γιούρογκρουπ.

Με χτεσινή του δήλωση, ο Ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν αναθέρμανε τα σενάρια για τμηματική καταβολή της δόσης των 8,1 δισ., ανάλογα με την πορεία των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων. Οπως είπε, «είναι πιθανό, αλλά όχι βέβαιο. Ολα εξαρτώνται από το αν η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει». Χτες συνεχίστηκαν οι διαβουλεύσεις της τρόικας με τον Γ. Στουρνάρα, αλλά και με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη και Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, με αιχμή το χρονοδιάγραμμα των προσυμφωνημένων απολύσεων και μετατάξεων στο Δημόσιο.

Στη συνάντηση φαίνεται πως τέθηκε και επίσημα το θέμα της μετάταξης στην Ελληνική Αστυνομία, περίπου 4.000 υπαλλήλων που στελεχώνουν τη Δημοτική Αστυνομία σε όλη τη χώρα, με το πρόσχημα ότι έτσι θα διοχετευτούν δυνάμεις της ΕΛΑΣ στις αντιμεταναστευτικές επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς» και «Ασπίδα» (φύλαξη συνόρων), καθώς και στα κέντρα κράτησης μεταναστών. Η μετάταξη αυτού του αριθμού των υπαλλήλων, μαζί με τους 5.000 εκπαιδευτικούς (πληροφορικής και φυσικής αγωγής που θα μετακινηθούν από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση) θα πρέπει να συμπληρωθεί με άλλους 3.500 υπαλλήλους, για να φτάσουν στις 12.500 που έχει συμφωνηθεί.

Το πιο πιθανό είναι να μετακινηθούν υπάλληλοι υπουργείων (όπως από το Παιδείας) και φορείς που υπάγονται σε αυτά, εφόσον η κυβέρνηση πάρει παράταση χρόνου μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη, για να ολοκληρώσει τα αντιδραστικά της σχέδια. Αντιδρώντας στα σχέδια για μετάταξη των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛΑΣ, και συνολικά στις μετατάξεις των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ διοργάνωσε χτες διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ