Σάββατο 6 Ιούλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μια κεφάτη νεανική κατασκήνωση από χτες στα Χανιά
  • Σήμερα θα γίνει η πορεία στη ΝΑΤΟική βάση της Σούδας
  • Στις 8 μ.μ. σε συγκέντρωση στην κατασκήνωση στους Αγίους Αποστόλους θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Το στήσιμο της κατασκήνωσης ολοκληρώνεται νωρίς το πρωί
Το στήσιμο της κατασκήνωσης ολοκληρώνεται νωρίς το πρωί
Ασυμβίβαστη νεανική φωνή με ξεκάθαρο μήνυμα υψώθηκε από χτες στο 22ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Σούδα. Με στόχο να διαδοθεί παντού το σύνθημα «Από τους πολέμους των εκμεταλλευτών στην κατάργηση της εκμετάλλευσης» χιλιάδες φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, μαθητές, θα διαδηλώνουν για δυο μέρες με φρεσκάδα και ενθουσιασμό, εκδηλώσεις, συζητήσεις, τραγούδι, αθλητισμό, όπως «προστάζει» η νιότη τους.

Κορύφωση θα είναι η σημερινή πορεία στη ΝΑΤΟική βάση της Σούδας και η συγκέντρωση στο χώρο της κατασκήνωσης στις 8 μ.μ. με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Τα πρώτα πλοία έφτασαν στην Κρήτη - ένα στα Χανιά και ένα στο Ηράκλειο - ξημερώματα Παρασκευής γεμάτα νέους και νέες. Εκεί τους περίμεναν λεωφορεία και μάλιστα στα Χανιά είχαν «επιστρατευτεί» και αστικά λεωφορεία. Λίγο αργότερα ο όμορφος χώρος της παραλίας και του πευκώνα των Αγίων Αποστόλων άρχισε να «ζωντανεύει» με τις πρώτες αφίξεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ από κάθε γωνιά της χώρας και το στήσιμο των σκηνών. Στην υποδοχή οι Οργανώσεις της Κρήτης, που είχαν φροντίσει από μέρες για τη διαμόρφωση του χώρου που θα φιλοξενήσει χιλιάδες νέους και νέες, αφού η συμμετοχή αναμενόταν πολύ μεγάλη. Και πράγματι ήταν, με τις αφίξεις να συνεχίζονται και σήμερα, που αναμένεται ακόμη ένα πλοίο. Πολλοί από αυτούς συμμετέχουν για πρώτη φορά σε αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ και πρέπει να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Από την άφιξη των κατασκηνωτών στο χώρο
Από την άφιξη των κατασκηνωτών στο χώρο
Στο χώρο της κατασκήνωσης λειτουργούν μπαρ που προμηθεύουν τους κατασκηνωτές με τα απαραίτητα, υπάρχει η εξέδρα που φιλοξενεί τις συζητήσεις και τις συναυλίες, γήπεδα όπου διοργανώνονται αθλητικές δραστηριότητες, όπως τουρνουά ποδοσφαίρου, ενώ για κάθε ενδεχόμενο υπάρχει και Ιατρείο. Τα τραπέζια του αυτοσχέδιου εστιατορίου «καταλαμβάνονται» σε όλη τη διάρκεια της μέρας από επιτραπέζια παιχνίδια και βιβλία - ορισμένα αγοράστηκαν από το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» που έχει στηθεί στην κατασκήνωση - ενώ από τα μεγάφωνα ακούγεται μουσική με συλλογές τραγουδιών για όλες τις προτιμήσεις. Φυσικά η παραλία έχει την τιμητική της, όπως και τα παιχνίδια στη θάλασσα.

Το απόγευμα την «αυλαία» των αθλητικών δραστηριοτήτων άνοιξαν οι μαθητές από Θεσσαλονίκη και Κρήτη με αγώνα ποδοσφαίρου. Τη «σκυτάλη» πήραν μια σειρά Οργανώσεις της χώρας που δήλωσαν συμμετοχή και πήραν μέρος στο τουρνουά.

Στην κατασκήνωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας και συμμετείχε στη συζήτηση για τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με ομιλητές τον Ercan Bolukbasi και τον Τάσο Γαλανόπουλο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Με ενθουσιασμό οι κατασκηνωτές περίμεναν το βράδυ να διασκεδάσουν όπως οι ντόπιοι, στο κρητικό γλέντι. Μάλιστα ορισμένοι επιχείρησαν να μάθουν τους τοπικούς χορούς ώστε να είναι έτοιμοι...

«Ολοι ήθελαν να κάνουν κάτι...»

...στην παραλία
...στην παραλία
Ενα ιδιαίτερο κομμάτι είναι αυτό της προετοιμασίας του χώρου. Για το μεράκι των Κνίτικων Οργανώσεων των Χανίων και όλης της Κρήτης μίλησε στον «Ρ» ο Βάγιας Βάγιας, γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων της ΚΝΕ.

«Ο ενθουσιασμός και η διάθεση για προσφορά ήταν μεγάλη. Υπήρχαν σύντροφοι που μετά τη δουλειά έρχονταν απευθείας να βοηθήσουν. Προσφέρθηκαν και φίλοι της ΚΝΕ, ενώ δεν έβλεπες κανέναν να κάθεται, όλοι ήθελαν να κάνουν κάτι για να είναι όμορφος και φιλόξενος ο χώρος», είπε.

Από την περασμένη Κυριακή άρχισαν «οι βάρδιες» για τον καθαρισμό του χώρου, τις επισκευές, το στήσιμο των «υποδομών». Στο μεταξύ όλες αυτές τις μέρες οι κάτοικοι της περιοχής ρωτούσαν με ενδιαφέρον και επιβράβευαν την πρωτοβουλία της ΚΝΕ.

«Το διήμερο αγκαλιάστηκε από την πλειοψηφία του κόσμου και αυτό φάνηκε και στην προετοιμασία του και στην αποδοχή και στη συμμετοχή», τόνίισε ο Β. Βάγιας.


...στην «ταβέρνα»
...στην «ταβέρνα»
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τα κατάλληλα μέτρα οργάνωση και σε κλίμα ενθουσιασμού η αναχώρηση χιλιάδων κατασκηνωτών(2021-07-09 00:00:00.0)
Αντλώντας δύναμη, έμπνευση και γνώση από τους αγώνες του λαού που έγραψαν Ιστορία(2021-06-19 00:00:00.0)
Φέρνει σε επαφή τους νέους με μεγάλες στιγμές της Ιστορίας του λαού μας(2021-06-12 00:00:00.0)
Παιδική κατασκήνωση και στο φετινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ(2021-05-12 00:00:00.0)
Υποδειγματικά οργανωμένη η κατασκήνωση(2020-07-21 00:00:00.0)
Από σήμερα στα Χανιά(2013-07-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ