Πέμπτη 19 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
Βιβλίο
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΛΕΜΟΠΟΥΛΟΣ
«Καφές σε χρόνο ενεστώτα»

Ο Ζακυνθινός ποιητής Δ. Φ. αποδεικνύει με τους στίχους του πόσο λιτή μπορεί να είναι η ποίηση, γεμάτη απλότητα και αλήθεια.

Στη συλλογή του «Καφές σε χρόνο ενεστώτα», με αφαιρετική μορφή και ρεαλιστικά στοιχεία, ιχνηλατεί την πορεία του μέσα στο χώρο και το χρόνο.

«Το φετινό φθινόπωρο/ στη Ναζαρέτ ταξίδεψα Πανσέληνος/ Μπήκα στο εργαστήρι του Μνήσταρος/ και φωτογράφισα τον Ελκόμενο/ να πριονίζει αμέριμνος».

Λόγος σφιχτός και στοχασμός βαθύς από έναν ποιητή που καταθέτει με ειλικρίνεια τη στάση του στη ζωή. Στίχοι ανθρώπινοι, που αγγίζουν θετικά τον αναγνώστη του. (Εκδόσεις «Περίπλους»).

ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ
«ΕΡΩ»

Υμνος στον έρωτα είναι η συλλογή της Ν. Κ. Λυρική, χυμώδης η Ν. Κ. σ' έναν ποιητικό μονόλογο τραγουδάει το μικρό φτερωτό έρωτα, με τις φαρέτρες έτοιμες για τα «θύματά» του. Ενα από αυτά είναι και η Ν. Κ., η οποία σε 75 σελίδες τραγουδάει, γελάει, κλαίει και πονάει για το θεό Ερωτα. Τα μηνύματα όλα ο Ερωτας, η απουσία του και τα αισθήματα που προκαλεί.

«Είσαι ο Ερως που μεθάει/ το κορμί μου που σε πίνει/ το δωμάτιο που γδύθηκε άντρας αγαπημένος/ κι εγώ λυγισμένη γοητεία που σ' ανέθρεψε./» (Εκδόσεις «Ιωλκός»).


Φαίδρα ΖΑΜΠΑΘΑ - ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ