Πέμπτη 11 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ - ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Παρέμβαση στη διοίκηση των ΕΛΤΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ πραγματοποίησε χτες το Συνδικάτο Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, ενάντια στις εσωτερικές μεταθέσεις που κάνει η διοίκηση των Ταχυδρομείων.

Συγκεκριμένα, δεκάδες είναι οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ (εσωτερικοί υπάλληλοι γραφείων και κέντρων διαλογής) που μετατίθενται σε άλλα γραφεία εντός του Λεκανοπεδίου στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της εταιρείας. Με αυτόν τον τρόπο, η διοίκηση προσπαθεί να καλύψει τις κενές οργανικές θέσεις που φτάνουν το 40% αντί να προσλάβει τους αναγκαίους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι μετακινήσεις γίνονται όχι μόνο σε άσχετο έργο, αλλά επιπρόσθετα, μετακινούνται και εργαζόμενοι με σοβαρά προβλήματα υγείας. Η εταιρεία, το μόνο που απάντησε ήταν ότι για όσους έχουν προβλήματα θα το φροντίσουν οι επιτροπές υγείας.

Οι ταξικές δυνάμεις κατήγγειλαν πως αυτή η διαδικασία εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό για τη συρρίκνωση των ταχυδρομείων, με προοπτική την ιδιωτικοποίηση με λιγότερο προσωπικό και μεγαλύτερη εντατικοποίηση. Προειδοποίησαν, δε, τους εργαζόμενους ότι οι μετακινήσεις θα συνεχιστούν και στους εργαζόμενους στους χώρους διανομής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ