Πέμπτη 11 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Σήμερα η κινητοποίηση ενάντια στη διάλυση και τη συρρίκνωσή της

Στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μεταλλεργατών

Από πρόσφατη παρέμβαση του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας στο υπουργείο Οικονομικών ενάντια στη συρρίκνωση των ΕΑΣ
Από πρόσφατη παρέμβαση του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας στο υπουργείο Οικονομικών ενάντια στη συρρίκνωση των ΕΑΣ
Με 4ωρη στάση εργασίας και πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12.30 μ.μ., και πορεία στη Βουλή συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στις αμυντικές βιομηχανίες των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ).

Σε αυτό το πλαίσιο η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλεργατών εξέδωσε χτες ανακοίνωση, με την οποία απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους της αμυντικής βιομηχανίας να ενισχύσουν το κοινό αγωνιστικό μέτωπο. Την ανακοίνωση υπογράφουν: Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, Σωματείο Μετάλλου Ελευσίνας, Σωματείο Μετάλλου Πάτρας, Σωματείο Εργαζομένων «Ελληνικής Χαλυβουργίας», Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας, Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Βοιωτίας, Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Μαγνησίας και Ταξική Ενότητα Συνδικάτου Μετάλλου Μακεδονίας - Θράκης.

Στην ανακοίνωση, ανάμεσα στα άλλα, τονίζεται:

«Οχι στη συρρίκνωση - κλείσιμο των ΕΑΣ, της ΕΛΒΟ και της ΕΑΒ.

Οχι στη μεγαλύτερη εξάρτηση της άμυνας της χώρας μας.

Οχι στα τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα που εισάγουμε στην πλάτη του φορολογούμενου εργαζόμενου - ανέργου (την ώρα που τα πιο πολλά μπορούμε να τα φτιάχνουμε φθηνότερα μόνοι μας) για να θησαυρίζουν οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές πολυεθνικές.

Απαιτούμε τώρα:

  • Συμβάσεις, παραγγελίες, χρηματοδότηση για την αμυντική βιομηχανία με βάση τις τεράστιες ανάγκες της άμυνας της χώρας μας.
  • Προσλήψεις νέων που είναι άνεργοι και όχι νέους ανέργους - απολύσεις (...)

Η αναδιάρθρωση που προωθεί η κυβέρνηση, η εξυγίανση που λέει ότι θα κάνει είναι με όρους μαζικών απολύσεων, κλεισίματος εργοστασίων, ξεπουλήματος ως οικοπέδων μεγάλου μέρους της περιουσίας αυτών των εταιρειών (...)

Ολες οι ελληνικές κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια ακολούθησαν κατά γράμμα τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ, απαξίωναν συνειδητά αυτές τις εταιρείες, προωθώντας τα διεθνή μονοπώλια.

Αυτές οι πολιτικές που φτάσανε ως εδώ τις αμυντικές βιομηχανίες δεν είναι άλλες ή διαφορετικές από αυτές που εφαρμόστηκαν στο σύνολο της οικονομίας, προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων κάθε κλάδου, που προκάλεσαν την κρίση και τώρα προετοιμάζουν την εκ νέου ανάπτυξη των κερδών τους, πάνω στο αίμα των εργατικών οικογενειών. Είναι οι πολιτικές που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, είναι οι πολιτικές της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Πολιτικές που τις στηρίξανε χτες, τις στηρίζουν και σήμερα οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και στην ΠΟΕΜ. Λένε "ναι" στην αναδιάρθρωση, όπως είπαν "ναι" στις αποκρατικοποιήσεις των Ναυπηγείων, της ΕΛΒΟ, των Λιμανιών και δεκάδες άλλες ιδιωτικοποιήσεις κλάδων στρατηγικής σημασίας για τη χώρα.

Δεν υπάρχει διέξοδος, μέλλον και προοπτική για τους εργαζόμενους, όσο αυτά τα συμφέροντα κυριαρχούν, όσο οι εργάτες δεν συγκρούονται μαζί τους.

Οι μόνοι που κατήγγειλαν και αντιπάλεψαν με συνέπεια όλη αυτή την πολιτική, καλώντας σε ανυπακοή, ήταν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι οποίες γίνονταν στόχος επιθέσεων από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, από τους κομματικούς μηχανισμούς τους, ως διασπαστές. Σήμερα όμως μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ποιος διασπούσε πραγματικά τους εργαζόμενους καλλιεργώντας τα ιδεολογήματα του μικρότερου κακού ή του ό,τι περισώσουμε ή του να γλιτώσουμε εμείς κι άσε τους άλλους (...)

Καλούμε τους εργαζόμενους των ΕΑΣ, της ΕΑΒ και της ΕΛΒΟ σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο:

  • Να συσπειρωθούν με το ταξικό κίνημα, να δώσουμε τη μάχη, να μην περάσουν τα καταστροφικά σχέδια της συγκυβέρνησης, να απαιτήσουμε ο αγώνας αυτός να γίνει υπόθεση όλου του μαζικού λαϊκού κινήματος.
  • Να πρωτοστατήσουν στη δράση για την ανατροπή αυτών των εγκληματικών για την αμυντική βιομηχανία κυβερνητικών σχεδίων, να υπερασπίσουν αγωνιστικά τα δικαιώματά τους, την πραγματική ανάπτυξη των αμυντικών βιομηχανιών, που σημαίνει παραγγελίες, μελέτες, κονδύλια που θα στηρίξουν την έρευνα, τη δυνατότητα να παράγουμε εμείς για την άμυνα και να μην εισάγουμε συνεχώς.
  • Για όλα αυτά καλούμε όλα τα συνδικάτα, όλες τις λαϊκές επιτροπές, κάθε μαζικό φορέα, να συζητήσουν με τα μέλη τους, να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις, να ενημερώσουμε πλατιά όλο το λαό.
  • Να παρθούν αποφάσεις αγωνιστικές, να γίνουν εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, να οργανωθεί μαζική πλατιά πρωτοβουλία ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη αύριο για την Αμυντική Βιομηχανία (2013-08-20 00:00:00.0)
Εντείνουν τον αγώνα ενάντια στη συρρίκνωση και τις απολύσεις (2013-07-10 00:00:00.0)
Τροχίζει το νυστέρι για την αμυντική βιομηχανία (2013-07-05 00:00:00.0)
Οχι στο ξεπούλημα της αμυντικής βιομηχανίας (2011-06-24 00:00:00.0)
Ενιαίος δημόσιος φορέας χωρίς καπιταλιστές (2011-06-01 00:00:00.0)
Στη «δαμόκλειο σπάθη» τα εργασιακά δικαιώματα (2010-12-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ