Πέμπτη 11 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Σαν «χάρτινος πύργος» καταρρέουν τα θεμέλια του συντονιστικού - σφραγίδα που έστησε από τα πάνω ο ΣΥΡΙΖΑ με πρώην «μετανιωμένους» συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, για να υπηρετήσει το στόχο της δημιουργίας ενός νέο μορφώματος στο συνδικαλιστικό κίνημα με σαφή αντι-ΠΑΜΕ κατεύθυνση και με επιδίωξη τη συνέχιση της «ομηρίας» της εργατικής τάξης σε διαχειριστικές λογικές.

Το συντονιστικό - «σφραγίδα» που αποτελείται - σύμφωνα με δική τους ανακοίνωση - από 17 Ομοσπονδίες (στην αρχή ήταν 12) στήθηκε χωρίς καμία συζήτηση στα όργανα χωρίς καμία απόφαση. Αυτό καταγγέλθηκε από την πρώτη στιγμή από πλήθος σωματείων, αλλά και τις δυνάμεις στο ΠΑΜΕ. Δεν ίδρωσε όμως το αυτί των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των πρώην ΠΑΣΚιτών. Αντίθετα, πριν από λίγες μέρες επανήλθαν με ανακοίνωση - υποτίθεται μετά από νέα συνεδρίαση της γραμματείας του συντονιστικού στις 4 Ιούλη - με την οποία εξήγγειλαν συλλαλητήριο προχτές στην ΕΡΤ (δεν έγινε ποτέ) και συγκέντρωση στις 18 Ιούλη στην πλατεία Συντάγματος με αφορμή των ερχομό του Σόιμπλε. Τι αποκαλύπτεται όμως;

Η ΔΗΠΑΚ Νοσοκομειακών Γιατρών, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει ότι ενημερώθηκε από τον Τύπο πως η ΟΕΝΓΕ συμμετείχε στη σύσκεψη του συντονιστικού στις 4 Ιούλη και σημειώνει πως «για την απόφαση αυτή δεν υπάρχει καμία απολύτως απόφαση της ΕΕ και του Γενικού Συμβουλίου».

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καταγγέλλει επίσης ότι στο συντονιστικό εμφανίζεται αυθαίρετα να συμμετάσχει και η ΟΛΜΕ. Πριν καλά - καλά στεγνώσει το μελάνι στην ανακοίνωση της Γραμματείας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ με απόφασή του επιβεβαιώνει και «δηλώνει πως δεν πήρε καμία απόφαση για συμμετοχή σε κάποιο συντονισμό Ομοσπονδιών και ως εκ τούτου δεν πήρε μέρος ούτε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιούλη».

Ακολουθεί το ΔΣ της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), το οποίο με ανακοίνωσή του καταγγέλλει το γεγονός ότι εμφανίζεται ως μέλος του συντονιστικού και ότι συμμετείχε στη σύσκεψη στις 4 του Ιούλη. «Δηλώνουμε απερίφραστα πως η Ομοσπονδία μας ποτέ δεν πήρε τέτοια απόφαση, ποτέ δεν συνεδρίασε με τέτοιο θέμα και πως πρόκειται για χοντρό "καπέλο" ή αλλιώς συνειδητή παραχάραξη στη νόμιμη εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας μας. Πρακτικές αυτού του είδους θυμίζουν άλλες εποχές στο συνδικαλιστικό κίνημα»,σημειώνει.

Τα παραπάνω και πολλά ακόμα επιβεβαιώνουν ότι αυτοί που μιλούν για νέο πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα έχουν στα σπλάχνα τους ό,τι πιο σάπιο υπάρχει, είναι αδίστακτοι και δεν έχουν κανένα ηθικό και πολιτικό φραγμό μπροστά στη στρατηγική τους επιδίωξη να χτυπηθεί η γραμμή της ταξικής πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ