Παρασκευή 12 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μεγάλη η συμμετοχή σ' όλες τις πόλεις

Από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Με τη συμμετοχή του στα μεγάλα και μαχητικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία έδωσαν χτες ξεκάθαρη απάντηση στην κυβέρνηση των καπιταλιστών και στα νέα σαρωτικά χτυπήματα που ετοιμάζει με το πολυνομοσχέδιο.

Στη Θεσσαλονίκη, χιλιάδες εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όλων των κλάδων και κύρια όσων βρίσκονται στο στόχαστρο το τελευταίο διάστημα, μαζί με τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία, διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης και σάλπισαν ξεσηκωμό στα μέτρα της κυβέρνηση κανένα συμβιβασμό.

Στη συγκέντρωση, στο Αγαλμα Βενιζέλου, μίλησε ο Λεωνίδας Στολτίδης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης. Σημείωσε πως «σήμερα, μόνο η ενότητα της εργατικής τάξης όπου κι αν εργάζεται, μόνο η συμμαχία της με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους, μπορεί να δώσει τη λύση. Δίπλα στους απολυμένους καθηγητές να σταθούν οργανωμένα και αποφασιστικά οι μαθητές και οι γονείς τους που θα χάσουν τη μόρφωσή τους. Δίπλα στους απολυμένους των δήμων να σταθούν όσοι χάνουν από το κλείσιμο παιδικών σταθμών και άλλων κοινωνικών υποδομών, ιδιαίτερα χρήσιμων σε καιρούς μαζικής εξαθλίωσης». Και κάλεσε σε ακόμη πιο μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 16 Ιούλη και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Στις άλλες πόλεις

Από τη συγκέντρωση στην Κατερίνη
Από τη συγκέντρωση στην Κατερίνη
Μαχητικά και μαζικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην Κατερίνη, ιδιαίτερα μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στου Δήμους και στην Ξάνθη η συμμετοχή των καθηγητών. Παντού, νέες δυνάμεις έδωσαν αγωνιστικό «παρών» στο προσκλητήριο του ΠΑΜΕ. Στις Σέρρες, το Κιλκίς, τη Βέροια, τη Σκύδρα και τα Γιαννιτσά, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, τη Δράμα, την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, την Φλώρινα, την Καστοριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ