Παρασκευή 12 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Εκφραση πλατιάς λαϊκής συσπείρωσης οι διαδηλώσεις

Από τη συγκέντρωση στον Πύργο
Από τη συγκέντρωση στον Πύργο
Στην Πάτρα οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ παίρνοντας μέρος σε ένα μαζικό συλλαλητήριο στους δρόμους της πόλης. Ξεκίνησαν λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ από την πλατεία Γεωργίου διαδηλώνοντας σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και κατέληξαν πάλι στην πλατεία.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Τάκης Σκιαδάς, πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου ΟΤΑ Αχαΐας και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Χαιρέτισαν εκπρόσωποι του Σωματείου Εμπορίου - Υπηρεσιών, που κατήγγειλαν την κυβέρνηση η οποία προχωρά στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας. Συμμετείχαν η ΟΓΕ, το ΜΑΣ, η ΠΑΣΕΒΕ, η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, τα Σωματεία σχολικών φυλάκων, δημοτικών αστυνομικών, επισιτισμού, νέων τεχνολογιών, ιδιωτικών κλινικών, εμπορίου - υπηρεσιών.

Στον Πύργο η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία ΟΤΕ και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Νίκος Γκότσης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η ΟΓΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, τα Σωματεία οικοδόμων, συνταξιούχων, ιδιωτικών υπαλλήλων, σχολικών φυλάκων, η τοπική ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Δασκάλων Αμαλιάδας.

Στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Βασιλείου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου ενέργειας Πελοποννήσου, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος. Στη συγκέντρωση πήραν μέρος τα Σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών υπαλλήλων, Ενέργειας Πελοποννήσου, η τοπική ΕΛΜΕ με απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης, το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΡΑ Τρίπολης, η Συντονιστική Επιτροπή αυτοαπασχολουμένων και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης.

Στο Ναύπλιο οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καποδίστρια και πορεύτηκαν έως την πλατεία Συντάγματος. Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Γιώργος Μαρίνης, από το Σωματείο Οικοδόμων, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του ΕΚ Ναυπλίου. Χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωπος του ΔΣ της ΕΛΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ. Στη συγκέντρωση πήραν μέρος η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΕΛΜΕ Αργολίδας, τα Σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και αντιπροσωπεία των απολυμένων εργαζομένων του ξενοδοχείου «Υδρα Μπιτς».

Στη Σπάρτη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ακολούθησε πορεία. Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Δημήτρης Μαστρογιαννόπουλος, μέλος του ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση συμμετείχε η ΠΑΣΥ.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κόρινθο πραγματοποιήθηκε στα Περιβολάκια. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μιχάλης Καρακάσης, από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Λουτρακίου και εκπρόσωπος από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η ΟΓΕ και η ΠΑΣΕΒΕ.

Στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς η συγκέντρωση έγινε έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Βλαδίμηρος Τζατζάνης. Χαιρέτισαν ο πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ που συμμετείχε στη συγκέντρωση, όπως και εκπρόσωπος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Συμμετείχε και η ΠΑΣΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ