Πέμπτη 19 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Αργήσατε να μας εφαρμόσετε»

Ως μοχλός, για να επιταχυνθούν οι γενικότερες νεοφιλελεύθερες διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, θέλει να χρησιμοποιηθεί το ασφαλιστικό η ηγεσία της ΝΔ, η οποία, έχοντας ως δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ορισμένες «ρεαλιστικές» αντιασφαλιστικές τομές, δεν επιθυμεί να φανεί ότι ταυτίζεται μαζί της, για να αποφύγει το πολιτικό κόστος.

Η τακτική της ηγεσίας της ΝΔ συζητήθηκε σε σύσκεψη χθες στη Ρηγίλλης, υπό τον Κ. Καραμανλή και με τη συμμετοχή των Σουφλιά, Παυλόπουλου, Αλογοσκούφη, Γιαννάκου και Μεϊμαράκη. Από τις δηλώσεις, που έκανε μετά ο εκπρόσωπος Τύπου Θ. Ρουσόπουλος, προκύπτει ότι η ΝΔ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, από τη σκοπιά ότι δεν υλοποίησε πλήρως τους αντιασφαλιστικούς νόμους της κυβέρνησης της ΝΔ, ενώ αποφεύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας σε βασικά ζητήματα, περιμένοντας σήμερα τις πρωθυπουργικές δηλώσεις. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα ολόκληρη την έκθεση των Βρετανών και να μη σπεύσει να ψηφίσει το νέο ασφαλιστικό χωρίς ουσιαστικό διάλογο με όλους τους φορείς. Γενικά, η ΝΔ ζητά - εκ του ασφαλούς μάλλον - από την κυβέρνηση «να σεβαστεί την τριμερή χρηματοδότηση, τα όρια ηλικίας για τη σύνταξη και να στηρίξει τους οικονομικά ασθενέστερους Ελληνες ασφαλισμένους». Η κριτική που ασκεί περιλαμβάνει το ότι η κυβέρνηση τα τελευταία επτά χρόνια δεν πλήρωνε καν τις οφειλές του δημοσίου στα Ταμεία, δεν εφάρμοσε σε όλη της την έκταση τη «βαθιά και τολμηρή ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης της ΝΔ» και δεν προχώρησε στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, ώστε να προλάβει τη σημερινή κατάσταση των Ταμείων.

Από την πλευρά τους, οι «Φιλελεύθεροι» επισημαίνουν πως «είναι πραγματικά ακατανόητο ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να καταλήξει σε βασικές επιλογές και αποφάσεις αύριο (σ.σ. σήμερα), πριν καν τα μέλη της μελετήσουν τα αναλογιστικά πορίσματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ