Πέμπτη 19 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Θα σας τσακίσουμε ... με «διάλογο»

Σε μια ατυχή προσπάθεια να περισώσει τις όποιες προσχηματικές επικλήσεις απέμειναν, γύρω από την απάτη του «κοινωνικού διαλόγου», επιδόθηκε χτες το κυβερνητικό επιτελείο, ενώ ταυτόχρονα πηγές του Μεγάρου Μαξίμου φρόντιζαν να διαμηνύσουν την «αποφασιστικότητα» του πρωθυπουργού να περάσει «παντί τω τρόπω» τα μέτρα κατά του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος.

Συγκεκριμένα - και πολλές ώρες αργότερα από τις δηλώσεις Ρέππα, ο οποίος είχε πει ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να «συζητά για να συζητά», αλλά θα προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό τις νομοθετικές ρυθμίσεις - κύκλοι του Μαξίμου έδιναν ένα περίγραμμα των σημερινών δηλώσεων, στις οποίες αναμένεται να προβεί ο πρωθυπουργός, με έμφαση στα περί «διαλόγου».

Σύμφωνα με τις εν λόγω «διαρροές», ο Κ. Σημίτης θα επιδιώξει σήμερα να υποστηρίξει ότι η κυβέρνησή του «δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη ενός ουσιαστικού διαλόγου ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εργαζόμενους», μέσω του οποίου θα υπάρξει «προσέγγιση του ασφαλιστικού προβλήματος χωρίς εμμονές και προκαθορισμένες επιδιώξεις»... Ταυτόχρονα, πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να καταστήσει «συνυπεύθυνη» (!) την κοινωνία και τους εργαζόμενους στο «πρόβλημα» - όπως χαρακτηρίζεται - της κοινωνικής ασφάλισης. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός φέρεται διατεθειμένος να ζητήσει από όλους να επιδείξουν την «επιβαλλόμενη υπευθυνότητα και σοβαρότητα», ενώ όσοι αρνηθούν να συμμορφωθούν με το κοινωνικοασφαλιστικό «απαρτχάιντ» που ετοιμάζεται, η κατηγορία που θα τους απευθυνθεί είναι έτοιμη: Ενεργούν, βάσει «πολιτικών και συνδικαλιστικών σκοπιμοτήτων», θα είναι το εναντίον τους (κυβερνητικό) κατηγορητήριο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ