Τετάρτη 17 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Νέα επίθεση με στόχο τη «Χεζμπολάχ»

ΒΗΡΥΤΟΣ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Εξαιρετικά τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στο Λίβανο όπου εκτός από την καθημερινή συρροή προσφύγων από τη Συρία συνεχίζονται και οι αντεγκλήσεις, με επίκεντρο τη Συρία, ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις. Χτες, κομβόι της «Χεζμπολάχ», που έχει επισήμως πλέον παραδεχτεί ότι μάχεται στο πλευρό του συριακού στρατού, έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης, που ακολουθήθηκε από αληθινά πυρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον ένας επιβαίνων στο αυτοκίνητο που έγινε στόχος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, ενώ ένοπλοι της «Χεζμπολάχ» απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή στην κοιλάδα Μπεκάα όπου συνέβη το περιστατικό.

Δεν είναι η πρώτη φορά, τον τελευταίο καιρό, που η σιιτική οργάνωση γίνεται στόχος. Αλλες τρεις φορές έχουν σημειωθεί επιθέσεις σε βάρος της, με την πλέον ισχυρή να είναι πριν από λίγες ημέρες, όταν σημειώθηκε διπλή βομβιστική επίθεση σε συνοικία που βρίσκεται υπό τον έλεγχό της στη νότια Βηρυτό, όπου τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ίδια η οργάνωση, 50 άνθρωποι.

Στη Βηρυτό, στο μεταξύ, ο Βρετανός πρέσβης Τομ Φλέτσερ, συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μισέλ Σουλεϊμάν και τον πρόεδρο της Βουλής Ναμπίχ Μπέρι για να τους ανακοινώσει ότι το Λονδίνο «έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο πέντε σημείων προκειμένου να στηρίξει την πολιτική σταθερότητα στο Λίβανο». Ανακοίνωσε, ως μέρος του σχεδίου αυτού, ότι η Βρετανία θα χορηγήσει 75 εκατομμύρια δολάρια στη λιβανική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το διαρκώς αυξανόμενο κύμα προσφύγων, και άλλα 15 εκατομμύρια δολάρια στο λιβανικό στρατό για εξοπλισμό.

Η βρετανική κυβέρνηση, διά του υπουργού Εξωτερικών Χέιγκ, ανακοίνωσε, χτες, στη Βουλή ότι το Λονδίνο «επισπεύδει την αποστολή εξοπλισμού προστασίας από τη χρήση χημικών όπλων» προς τους Σύρους αντικαθεστωτικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ