Τρίτη 30 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποιήσεις ενάντια σε απολύσεις και συγχωνεύσεις σχολείων

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις ενάντια στη χιονοστιβάδα των αντιδραστικών μέτρων που καταργούν ειδικότητες στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση, συγχωνεύει και καταργεί σχολεία, απολύει εκπαιδευτικούς, φύλακες, καθαρίστριες, αφήνει εκτός προσχολικής αγωγής χιλιάδες παιδιά.

Η Ενωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου προχωρά αύριο, στις 10 το πρωί, σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, από κοινού με την Ενωση Γονέων Δήμου Μινώα Πεδιάδος, το σύλλογο δασκάλων «Δ. ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ» και τους συλλόγους γονέων Καρκαδιώτισσας, Καβροχωρίου και Παναγιάς.

Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης προχωρά αύριο, στις 10 το πρωί σε παράσταση διαμαρτυρίας, σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στην Περιφέρεια και στο Δήμο, απαιτώντας, μεταξύ άλλων, την ανάκληση των απολύσεων καθηγητών, καθαριστριών και φυλάκων, δωρεάν - ασφαλείς σχολικές μεταφορές, να μην καταργηθεί καμιά ειδικότητα ή συγχώνευση ΕΠΑΛ και σχολείων.

Την αντίθεσή του ενάντια στις συγχωνεύσεις 118 δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων εκφράζει με ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος». Και καταγγέλλει ανάμεσα σε άλλα: «Στην Ηλιούπολη πρόσφατα βιώσαμε τις καταργήσεις 8 σχολείων, τις μειώσεις τμημάτων και τις μετατροπές όλων των δημοτικών σε σχολεία νέου τύπου». Και επισημαίνει ότι οι παραπάνω αναδιαρθρώσεις διαμορφώνουν «Ενα σχολείο ακόμη πιο ακριβό για τους γονείς αλλά πιο οικονομικό για τον κρατικό προϋπολογισμό και ταυτόχρονα κερδοφόρο για την ιδιωτική εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ