Τρίτη 30 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
«Ζέσταμα» Μπολτ ενόψει Μόσχας

Επίδειξη δύναμης ενόψει του επερχόμενου παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου που θα διεξαχθεί στη Μόσχα (10-18 Αυγούστου) έκανε ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ στο διεθνές μίτινγκ του Λονδίνου όπου σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο στα 100μ με 9.85. Ο Τζαμαϊκανός πήρε με αυτόν τον τρόπο μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα του στο ίδιο αγώνισμα στο ξεκίνημα της σεζόν από τον Αμερικανό Γκάτλιν στο μίτινγκ της Ρώμης, ενώ ας σημειωθεί ότι κατέχει και την καλύτερη παγκόσμια φετινή επίδοση στα 200μ με 19.73. Πέρα από τα αγωνιστικά θέματα πάντως, για μια ακόμη φορά ο Μπολτ αναφέρθηκε και στο θέμα της χρήσης αναβολικών εξαιτίας του πρόσφατου σκανδάλου που αφορούσε τους Γκέι και Πάουελ δηλώνοντας για μια ακόμη φορά την καθαρότητα του ιδίου στο θέμα. Εκτός του Τζαμαϊκανού στους ίδιους αγώνες ξεχώρισε και ο Γάλλος πρωταθλητής του επί κοντώ Λαβινελί ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή επίδοση στο αγώνισμα με άλμα στα 6,02. Μάλιστα στη συνέχεια δοκίμασε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ (6,14) βάζοντας τον πήχη στο 6,16 αλλά απέτυχε. Στο ύψος των ανδρών αίσθηση προκάλεσε η κίνηση του Ουκρανού Μπονταρένκο που θέλοντας να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ έβαλε τον πήχη στα 2,47 χωρίς ωστόσο επιτυχία. Από ελληνικής πλευράς στους αγώνες συμμετείχε και η Αθανασία Πέρρα, η οποία είχε τρεις άκυρες πορσπάθειες στο τριπλούν.

  • Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το θέμα της χρήσης αναβολικών από τον Αμερικανό Τάισον Γκέι έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά και την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εξέταση του δεύτερου δείγματος του αθλητή ,το οποίο βρέθηκε και αυτό θετικό. Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο «Associated Press» ο Αμερικανός σπρίντερ βρέθηκε θετικός και σε άλλους ελέγχους φέτος.
  • Με απολογισμό για την Ελλάδα 18 μετάλλια συνολικά και την 4η θέση σε Ανδρες (175 β.) και Γυναίκες (168 β.) ολοκληρώθηκαν οι 66οι Βαλκανικοί Αγώνες που φιλοξενήθηκαν στην πόλη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας. Την πρώτη θέση στους Ανδρες κατέλαβε η Τουρκία (192 βαθμούς) και στις Γυναίκες η Ρουμανία (202 βαθμούς).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ