Τρίτη 30 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Εκτός τετράδας η Εθνική γυναικών

Την ελπίδα να υπερασπιστεί τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας έχασε χτες η Εθνική γυναικών

Associated Press

Την ελπίδα να υπερασπιστεί τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας έχασε χτες η Εθνική γυναικών
Πέφτοντας θύμα του πολλές φορές αντιαθλητικού παιχνιδιού των παικτριών της Αυστραλίας και έχοντας αφήσει τις περισσότερες δυνάμεις στην υπερπροσπάθεια του αγώνα κόντρα στην Ιταλία η Εθνική γυναικών αποχαιρέτησε χτες τα όνειρα για κάποιο μετάλλιο στο φετινό Παγκόσμιο υγρού στίβου της Βαρκελώνης. Για την προημιτελική φάση του τουρνουά πόλο η Ελλάδα ηττήθηκε από την Αυστραλία με 9-5 και πλέον η παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Σανγκάη το 2011 θα συμβιβαστεί με τη διεκδίκηση της 5ης θέσης. Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-1, 2-2, 3-1. Επόμενος αντίπαλος θα είναι ο Καναδάς που για τη φάση των οκτώ ηττήθηκε και αυτός από τη Ρωσία με 17-9.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα βρέθηκε στην οκτάδα καθώς στο λεγόμενο χιαστί αγώνα μετά την ολοκλήρωση του Α' γύρου επικράτησε μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι της Ιταλίας με 13-12 στα πέναλτι αφού ο κανονικός αγώνας είχε λήξει ισόπαλος 9-9 και η παράταση 10-10. Καθοριστική για την Ελλάδα η απόδοση της τερματοφύλακα Ελενας Κούβδου που απέκρουσε δύο πέναλτι.

Με Ουγγαρία για τα ημιτελικά οι άνδρες

Κόντρα στην Ουγγαρία σήμερα (16.30) θα διεκδικήσει η Εθνική ανδρών την είσοδο στην οκτάδα του δικού της τουρνουά. Η ελληνική ομάδα, που έχει εντυπωσιάσει τερματίζοντας αήττητη στον όμιλο μετά και την επικράτηση επί των οικοδεσποτών Ισπανών και τον περίπατο κόντρα στη Ν. Αφρική για τον χιαστί αγώνα, σήμερα καλείται να αντεπεξέλθει στα πιο δύσκολα. Κόντρα σε μια παραδοσιακή δύναμη του χώρου αλλά με εφαλτήριο τις δυο νίκες στη διάρκεια της προετοιμασίας έναντι των «Μαγιάρων», στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα όλοι πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να τριτώσει το καλό.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Σε... ρηχά νερά

Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς διάκρισης έγινε η πρεμιέρα της ελληνικής αποστολής και στους αγώνες κολύμβησης. Η Κριστέλ Βουρνά κατετάγη 27η στα 100 μ. πεταλούδα με χρόνο 1.00.33. Την ίδια τύχη είχε και ο Γιάννης Κατραντζής στα 50 μ. πεταλούδα καταλαμβάνοντας την 33η θέση με επίδοση 24.29. Στα 100 μ. πρόσθιο ο Παναγιώτης Σαμιλίδης περιορίστηκε στην 30ή θέση με χρόνο 1.01.48.

Ανοιχτή θάλασσα: Τα ...μούσκεψε στο τέλος ο Γιαννιώτης

Ενα λάθος στέρησε από τον Σπύρο Γιαννιώτη κάποια διάκριση και στα 25 χλμ της ανοιχτής θάλασσας με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 6η θέση με χρόνο 4.47.31.3. Ο Ελληνας πρόσφατος παγκόσμιος πρωταθλητής των 10 χλμ μετά από σχεδόν 5 ώρες κολύμπι προηγούνταν στον τελευταίο γύρο με διαφορά μεγαλύτερη του ενός δευτερολέπτου του Βέλγου Μπρίαν Ρίχεμαν, όμως έκανε λάθος περνώντας από μια σημαδούρα, αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω και έχασε τη θέση του. Στο τελευταίο χιλιόμετρο το άλλο σπουδαίο όνομα του αγωνίσματος, ο Τόμας Λουρτζ, εκμεταλλεύτηκε την πείρα του και πήρε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης σε χρόνο 4.47.27.0 μόλις τέσσερα δέκατα γρηγορότερος από τον Ρίχεμαν και 1.1 δευτερόλεπτα από τον τρίτο, τον Ρώσο Εβγένι Ντράτσεφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ