Τετάρτη 31 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κομπασμοί για τις απολύσεις

Κομπάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε χτεσινή του ανακοίνωση για την υλοποίηση ενός «ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για την ενίσχυση του πειθαρχικού ελέγχου και της πειθαρχικής ευθύνης στο Δημόσιο». Μάλιστα πλασάρει το σχέδιο αυτό σαν «εργαλείο» για τη «διαφάνεια», την «εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης της κοινωνίας στη Δημόσια Διοίκηση» και «ασφαλιστική δικλείδα δικαιοσύνης και αξιοκρατίας μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων».

Ωραία πράγματα, δηλαδή, γιατί σε ποιον δεν αρέσει η διαφάνεια και η αξιοκρατία κι όλα αυτά τα εύηχα πλην καθόλα παραπλανητικά και υποκριτικά. Γιατί το σχέδιο που υλοποιεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν αποσκοπεί σε τίποτα από τα παραπάνω, και δε θα μπορούσε άλλωστε. Το σχέδιο αυτό αποσκοπεί στη διαμόρφωση του αναγκαίου σήμερα κρατικού μηχανισμού, του ικανού να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της αστικής τάξης.

Η «ταχύτερη εξέταση και ολοκλήρωση των υποθέσεων» από τα Πειθαρχικά Συμβούλια, η «αντιμετώπιση του φαινομένου των αδικαιολογήτως απόντων», η «επικαιροποίηση των ατομικών μητρώων των δημοσίων υπαλλήλων με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση του φαινομένου των πλαστών δικαιολογητικών», η εγκύκλιος που υπέγραψε ο Κυρ. Μητσοτάκης για «την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών», η «επικαιροποίηση των ατομικών φακέλων των δημοσίων υπαλλήλων με έμφαση στον έλεγχο των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας», οι «επιτόπιοι έλεγχοι του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για την τήρηση του ωραρίου εργασίας» κλπ... Ολα αυτά δεν αποτελούν παρά αφενός εργαλείο για να εμπλουτίζεται η λίστα των προς απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, αφετέρου αντιπερισπασμό για να αποσπάται η προσοχή από τις αθρόες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που δεν έχουν υποπέσει σε κανένα αδίκημα, παράπτωμα κλπ. Ταυτόχρονα υπηρετεί και την προσπάθεια διαίρεσης των εργαζομένων προτάσσοντας περιπτώσεις για να στιγματίσουν συνολικά τους δημοσίους υπαλλήλους.

Το είπε εξάλλου καθαρά ο Κυρ. Μητσοτάκης επιλέγοντας η δήλωσή του για το σχέδιο που υλοποιεί το υπουργείο του να αρχίσει με τη φράση: «Ο στόχος για ένα μικρότερο Δημόσιο Τομέα επιτυγχάνεται»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ