Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικό αντιρατσιστικό μήνυμα

«Aφρική», είναι η πρώτη θεματική έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Εφης Δημητρίου, που εγκαινιάζεται σήμερα, στη Σαλαμίνα στο Εργαστήριο εικαστικών τεχνών Βαρελά Παναγιώτη (Πολυχρόνη Λεμπέση 32, πλησίον αρχαιολογικού μουσείου Σαλαμίνας, τηλ.: 211.212.7033). Ωρες λειτουργίας Σάββατο & Κυριακή πρωί: 10.00 - 13.00, 18.00 - 21.00. Kαθημερινά: 19.00 - 21.00.

...Μούρσι, Σούρμα, Γκαλέμπ, Κάρο και Χάμερ, είναι κάποιες από τις φυλές της Αφρικής που κουβαλούν στις πλάτες τους έναν πολιτισμό γεμάτο φως, χρώματα, ήχους και βλέμματα. Αυτός ο αρχέγονος πολιτισμός ήταν η πηγή έμπνευσης για τη θεματική ενότητα AFRICA. Στα έργα της αποτυπώνονται πολιτισμικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων μιας από τις πιο αιματοκυλισμένες και εκμεταλλευόμενες περιοχές, από την εποχή της αποικιοκρατίας και του δουλεμπορίου, από το απαρτχάιντ ως τις δράσεις των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών.

Η Εφη Δημητρίου με την έκθεση αυτή στέλνει ένα αντιρατσιστικό μήνυμα. Πίσω από το μαύρο χρώμα της Αφρικής, τη βία και τους πολέμους κρύβεται η διαμάχη των μεγάλων πολυεθνικών για τα διαμάντια και το πετρέλαιο που μαζί με τα εύφορα εδάφη της αποτελούν πηγή πλούτου και εκμετάλλευσης. Τα έργα παρουσιάζονται σε λάδι, μεικτή τεχνική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ