Τρίτη 20 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγχωνεύσεις κλινικών στο Νοσοκομείο Ηρακλείου

Ανοίγει η «Κερκόπορτα» της διαθεσιμότητας προειδοποιεί η Επιτροπή Αγώνα ΠΑΜΕ και καλεί σε κινητοποίηση

Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) με αφορμή τις συγχωνεύσεις κλινικών μέσα στο καλοκαίρι. Καλεί σήμερα στις 2.30 μ.μ. (Γ2 κτίριο) σε σύσκεψη τους εργαζόμενους και προτείνει να γίνει γενική συνέλευση αφού οι συγχωνεύσεις και η υποβάθμιση φέρνουν πιο κοντά τις διαθεσιμότητες και την κατάργηση, όπως δείχνει η εμπειρία από άλλα νοσοκομεία της χώρας. Τέλος, καλεί την Παρασκευή, που βγαίνουν οι πρώτοι σε διαθεσιμότητα, να γίνουν κινητοποιήσεις και στο ΠΑΓΝΗ.

Οπως αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα «με πρόσχημα τις ελλείψεις και τις καλοκαιρινές άδειες του προσωπικού η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε σε συγχωνεύσεις κλινικών για το καλοκαίρι. Ηδη, στα μέσα Ιούλη συγχωνεύτηκε η ορθοπεδική κλινική με τη κλινική της σπονδυλικής στήλης, μειώθηκαν τα κρεβάτια της ΜΕΘ, μειώθηκαν τα χειρουργικά κρεβάτια και στις 14/8 συγχωνεύθηκε η κλινική της γενικής χειρουργικής με τη κλινική της αγγειοχειρουργικής - θώρακα.

Οι συγκεκριμένες συγχωνεύσεις μειώσεις κρεβατιών σε εξειδικευμένα τμήματα έγιναν με την αιτιολογία της καλοκαιρινής περιόδου, για να μπορέσει το προσωπικό να πάρει τα χρωστούμενα ρεπό και τις άδειές του. Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζονται οι ελλείψεις του προσωπικού με τέτοιες μεθόδους. Ομως, όταν πανελλαδικά έχουν συγχωνευτεί κλινικές και νοσοκομεία (όπως στο Σωτηρία που καταργήθηκαν 4 κλινικές, 135 κρεβάτια και το τμήμα Κυστικής Ινωσης), δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τίποτα αθώο», σημειώνει και απαιτεί όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά όλο τη χρονιά να υπάρχει προσωπικό και υποδομή που θα καλύπτει τις ανάγκες.

Με δεδομένο ότι ακόμη 8 νοσοκομεία καταργούνται, ενώ με τους νέους Οργανισμούς των νοσοκομείων έχουν κλείσει εκατοντάδες τμήματα και κλινικές, τονίζει: «Δεν πρέπει να ξεγελαστούμε! Να μην δεχτούμε τη κατάσταση αυτή. Αν τη δεχτούμε τότε θα οδηγηθούμε σε μια μόνιμη κατάσταση όπου από τη μία τα κρεβάτια για την εξυπηρέτηση των ασθενών θα είναι λιγότερα, ενώ από την άλλη και η δυνατότητα διαθεσιμότητας και κινητικότητας των εργαζομένων θ' αυξηθεί αφού θα εμφανίζεται εικονικά πλεονάζον προσωπικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ