Σάββατο 21 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Αλληλογραφίας το ανάγνωσμα»

Δι' αλληλογραφίας συνεχίζεται η (επίσημη) επικοινωνία των εμπλεκομένων στο ποδόσφαιρο και η μάχη εξουσίας και υπεράσπισης συμφερόντων, υπό τη... σκιά του αποκλεισμού. Αυτό όμως δεν αλλάζει την ουσία. Αφού κατά τα ειωθότα ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον και το «μεγάλο αφεντικό» (ΦΙΦΑ) εξακολουθεί να «μουγκρίζει». Χτες, λοιπόν, από το... ταχυδρομείο πέρασαν η παγκόσμια συνομοσπονδία, (χωρίς απόφαση του ΔΣ) η ΕΠΟ και ο υφυπουργός πολιτισμού, Γ. Φλωρίδης.

Ο... «συνήθης ύποπτος» γγ της ΦΙΦΑ, Μ. Τσεν Ρουφίνεν, απευθυνόμενος στον ομόλογό του στην ΕΠΟ, Β. Γκαγκάτση, του... υπενθυμίζει πως η 25η Απρίλη είναι καταληκτική ημερομηνία για ικανοποίηση των απαιτήσεών της από την ελληνική κυβέρνηση. Διαφορετικά «δε θα έχουμε άλλη εναλλακτική λύση, από το ν' αποβάλλουμε την ομοσπονδία σας». Η επιστολή «ήρθε κουτί» στην ΕΠΟ, η οποία νωρίτερα με δικό της έγγραφο είχε απαντήσει με το ίδιο μοτίβο στον υπουργό Πολιτισμού, Ευαγ. Βενιζέλο. Βέβαια, ανέφερε και... ορισμένες «μισές» αλήθειες όπως π.χ. ότι «τυχόν συναίνεση της ΕΠΟ για κάποιες ρυθμίσεις δε δεσμεύουν τη ΦΙΦΑ». Απάντηση η ομοσπονδία έστειλε και στον Σ. Κόκκαλη καλώντας τον ν' αναζητήσει ευθύνες για ό,τι προκύψει από το υπουργείο.

Από την πλευρά του και ο υφυπουργός, Γ. Φλωρίδης, απάντησε στον Σ. Κόκκαλη. Μνημονεύει την προχθεσινή επιστολή Βενιζέλου και τονίζει πως «η παρέμβαση της ΦΙΦΑ προκλήθηκε με ενέργειες της ίδιας της ΕΠΟ». Αποδίδει την ανάμειξη της ΦΙΦΑ σε «λόγους που δεν αφορούν την αυτονομία του αθλήματος, αλλά ως "απειλή" και κίνηση για να μην εφαρμοστεί η νομιμότητα» και καλεί τους παράγοντες να δράσουν: «Πρέπει επιτέλους τα όργανά του ποδοσφαίρου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων χωρίς μετακίνηση ευθυνών. Τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου εκλέγονται από τους φορείς του χώρου και επομένως υπόκεινται στην κριτική και τον έλεγχο αυτών των φορέων, οι οποίοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση της νομιμότητας»...

Νέα επικύρωση

Παρά τις εντός και εκτός συνόρων προσπάθειες, ο Β. Μητρόπουλος είναι έκπτωτος. Χτες ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Γ. Κοκόρης, έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση προσωρινής διαταγής του Πανιωνίου. Απέρριψε ακύρωση δύο προηγουμένων αποφάσεων του ΔΣ στην ΕΠΑΕ και δέχτηκε να λειτουργεί, ως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, υπό την παρούσα σύνθεση μ' έναν όρο: «Της μη συμμετοχής σ' αυτό και άσκησης πράξεων διοίκησης εκ μέρους του ευρισκομένου σε έκπτωση εκ του λειτουργήματος του προέδρου του ΔΣ, Β. Μητρόπουλου». Σε απλά ελληνικά ο προαναφερόμενος παράγοντας απαγορεύεται να υπογράφει ή να δίνει εντολές προφορικά σε οποιονδήποτε για οτιδήποτε... Η περίπτωση μάλιστα μη συμμόρφωσης «είναι ποινικό αδίκημα και ελέγχεται με τη διαδικασία του Αυτοφώρου»...

Η ΠΑΕ Πανιώνιος κοινοποίησε την απόφαση στα μέλη του ΔΣ στη λίγκα. Ενημέρωσε επιπλέον τον νεοεκλεγέντα Α' αντιπρόεδρο, Αρη Λουκόπουλο, ότι με προσωπική του ευθύνη (ως εκ της θέσης του) πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση και να δρομολογηθούν οι εξελίξεις που προβλέπει το καταστατικό της ΕΠΑΕ. Αν δε συμβεί αυτό, τότε οι «κυανέρυθροι» θα στραφούν εναντίον του με κάθε νόμιμο και ένδικο μέσο. Από την πλευρά του ο Β. Μητρόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση με το λογότυπο της ΕΠΑΕ αλλά χωρίς υπογραφή. Αυτοπροσδιορίζεται ως πρόεδρος και δεν αναγνωρίζει την απόφαση. Αντίθετα αφήνει σαφέστατες αιχμές για κατευθυνόμενη ετυμηγορία... ενημερώνοντας τους δικαστές, που υπέγραψαν την απόφαση εναντίον του, ότι έκαναν λάθη που αφορούν αυτούς και «όσους κληθούν να κρίνουν τα λάθη αυτά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ