Τρίτη 27 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΒΡΟΣ
Να παραμείνει υποχρεωτική αργία η Κυριακή

Παρέμβαση στην Αντιπεριφερειάρχη Εβρου, για το ζήτημα της κατάργησης της Κυριακής αργίας, έκαναν χτες το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων περιοχής Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «ΕΝΟΤΗΤΑ» και η Τοπική Γραμματεία Εβρου της ΠΑΣΕΒΕ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του εμπορίου και των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, στη συνάντηση που πραγματοποίησαν με την Αντιπεριφερειάρχη Εβρου κ. Νικολάου, παρουσίασαν τη θέση τους ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και την κάλεσαν να σταθεί στο πλευρό όσων πλήττονται από την απόφαση για λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, δηλαδή στους εμποροϋπαλλήλους και τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες.

Τέλος, δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της Κυριακής ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, για εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δε θα ξεπερνά τις 48 ώρες τη βδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο. Για μόνιμη και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους στο εμπόριο με 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο. Αλλά και για να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, για κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων, θεώρηση βιβλιαρίου Υγείας για κάθε άνεργο και άνεργη εμποροϋπάλληλο, για κάθε αυτοαπασχολούμενο ανεξάρτητα από χρέη, απόσυρση όλων των φορολογικών μέτρων και των χαρατσιών, αφορολόγητο όριο στο επίπεδο των βασικών αναγκών διαβίωσης της λαϊκής οικογένειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ