Τρίτη 27 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ»
«Λουκέτο» από 1η Σεπτέμβρη

Κάποια στιγμή θα ξανανοίξει, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας

«Λουκέτο» μπαίνει από 1/9 στην Πολυκλινική και -σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας- θα ανοίξει ξανά κάποια στιγμή, ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου. Χαρακτηριστική για την αντίληψη που έχει η κυβέρνηση για την Υγεία είναι η δήλωση του υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος μιλώντας χτες σε πρωινή εκπομπή είπε: «Ενα μαγαζί που κάνει ανακαίνιση κλείνει για λίγες μέρες και μετά ξανανοίγει». Πάντως, «δε θα έχει τελειώσει σε 16 μέρες η αλλαγή χρήσης του νοσοκομείου», συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί πως έχει αρχίσει να εκκενώνεται από ασθενείς -έχουν μείνει 12- και τα προγραμματισμένα ραντεβού θα γίνονται εκεί μέχρι 28 Αυγούστου. Οπως καταγγέλλει το σωματείο της «Πολυκλινικής» οι ασθενείς θα στριμωχτούν στα μεγάλα νοσοκομεία, όπως στον «Ευαγγελισμό», και σε κάθε εφημερία τα ράντζα θα «κάνουν παρέλαση». Χτες το σωματείο έκανε παρέμβαση στην Α' Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και μίλησε με τον αναπληρωτή διοικητή. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ακριβώς πώς θα λειτουργεί η δομή που θα απομείνει στη θέση του νοσοκομείου. Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάταξης του υπουργείου Υγείας εκεί θα μείνει μόνο μια παθολογική μονάδα και μια καρδιολογική μονάδα, βοηθητική στον «Ευαγγελισμό». Επίσης, δεν έχει διευκρινιστεί αν θα μπορεί να δέχεται Επείγοντα Περιστατικά. Πάντως, τόσο η καρδιολογική μονάδα, όπως και το τμήμα επειγόντων περιστατικών απαιτούν για να λειτουργήσουν και άλλες ειδικότητες, όπως αναισθησιολόγο, χειρουργό, ορθοπεδικό, πνευμονολόγο, νευρολόγο, γαστρεντερολόγο. Αυτές οι ειδικότητες όμως μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία.

«Αυτά θα τα δούμε μετά...», ήταν η απάντηση της Α' ΥΠΕ κάνοντας σαφές πως η επαναλειτουργία της «Πολυκλινικής», ακόμη και με αυτή την «κουτσουρεμένη» και πολύ πίσω από τις ανάγκες και τις δυνατότητες μορφή, έχει δρόμο μπροστά της.

Στη Θεσσαλονίκη

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου «Παναγία» που θα οδηγήσει στην παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στο νομό Θεσσαλονίκης, δηλώνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και αποφάσισαν σήμερα Τρίτη, να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς για το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Στο μεταξύ χθες, στη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης που έγινε στο νοσοκομείο, εκπρόσωποι των εργαζομένων, ενημέρωσαν εκπροσώπους κομμάτων και φορέων για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το νοσοκομείο και τις επιπτώσεις που θα φέρει η υλοποίηση αυτής της απόφασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ