Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EURO 2020
Υποψήφια και η ΕΠΟ

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο φυτοζωεί (και) γιατί (υποτίθεται ότι) λεφτά δεν υπάρχουν. Οταν όμως πρόκειται για μπίζνες και βιτρίνα, τότε αυτά βρίσκονται. Χτες -σε συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού, Π. Παναγιωτόπουλου, του υφυπουργού, Γ. Ανδριανού και της γγΑ, Κυρ. Γιαννακίδου, με το προεδρείο της ΕΠΟ- δόθηκε η έγκριση στην Ομοσπονδία να θέσει υποψηφιότητα (συν)διοργάνωσης ομίλου της τελικής φάσης του Euro 2020. Με τη συνήθη (πανάκριβη για το χειμαζόμενο λαό που πληρώνει το λογαριασμό) επίκληση στα «πολλαπλά οφέλη που θα επιφέρει στη χώρα μας μια τέτοια διοργάνωση».

Κατάθεση ενδιαφέροντος στην UEFA μπορεί να υποβληθεί έως τις 12 Σεπτέμβρη, ενώ ο φάκελος μέχρι τον Απρίλη του 2014. Να θυμίσουμε πως η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία -με πρόσχημα την συμπλήρωση 60 χρόνων του θεσμού αλλά στην πραγματικότητα λόγω του δυσβάσταχτου κόστους, το οποίο πλέον δεν μπορούν να σηκώσουν μια ή δύο διοργανώτριες- αποφάσισε (ν' αυξήσει σε 24 τις ομάδες και 6 τους ομίλους, ώστε να μεγαλώσει τον τζίρο της, και) η τελική φάση να γίνει σε 12 ή 13 πόλεις.

Ακόμα, το προεδρείο της ΕΠΟ μετέφερε την πρόταση της FIFA, να διοργανώσει η ελληνική ομοσπονδία το ετήσιο συνέδριο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας το 2016.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ