Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
26ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»
Σε ανοδική πορεία

Η εθνική, μετά από καλή εμφάνιση (στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα) απέναντι στη Λιθουανία, επικράτησε με 80-63, στο δεύτερο παιχνίδι της για το τουρνουά «Ακρόπολις». Οι «γαλανόλευκοι» (χωρίς ν' αποφύγουν τα λάθη) παρουσιάστηκαν ακόμα πιο βελτιωμένοι, ειδικά στον αμυντικό τομέα, στο πιο δύσκολο ως τώρα τεστ. Με μια αντίπαλο αήττητη (ως χτες) σε 8 αγώνες.

Είχαν καλή κυκλοφορία, ρυθμό, επιλογές. «Χτυπητές» αδυναμίες εντοπίστηκαν σε δύο τομείς. Στην επιτυχή αντιμετώπιση της άμυνας ζώνης των Λιθουανών και στα τρίποντα (2 εύστοχα στα 18). Σε ατομικό επίπεδο, ξεχώρισε ο Πρίντεζης με 23 πόντους. Πάντως, γενικά η εθνική επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Η προετοιμασία - φαίνεται στο παρκέ ότι - αποδίδει, από αγώνα σε αγώνα, περισσότερους καρπούς. Προφανώς, όπως παραδέχονται και τα στελέχη της, πρέπει να διορθωθούν αδυναμίες. Απαντες, όμως, εκτιμούν ότι την επόμενη βδομάδα - που ξεκινάει το Eurobasket - θα εμφανιστεί έτοιμη να πείσει ότι βάσιμα δικαιούται να στοχεύει ψηλά.

Την εξήγηση της αμυντικής βελτίωσης έδωσε ο Ν. Ζήσης: «Είπαμε ότι πρέπει ν' αλλάξουμε στην άμυνα, να γίνουμε πιο ενεργητικοί», ανέφερε και πρόσθεσε: «Θέλουμε να κάνουμε καθημερινά ένα βήμα πιο μπροστά, να βελτιωνόμαστε. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι στο Eurobasket. Πάμε με χαμηλά το κεφάλι αλλά μεγάλα όνειρα».

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Αντρέα Τρινκιέρι, δήλωσε: «Δεν πρέπει να κάνουμε το μεγάλο λάθος, κάτι που γίνεται συχνά, να το θεωρήσουμε κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι προετοιμασίας. Σήμερα δείξαμε καλύτεροι στο παρκέ. Ημασταν βελτιωμένοι στην άμυνα. Παίξαμε ως ομάδα. Δουλεύουμε στη σωστή κατεύθυνση. Αυτή τη στιγμή όλες οι ομάδες ψάχνουν κάτι και το ίδιο κάνουμε κι εμείς. Παρ' όλα αυτά απόψε ήμασταν συγκροτημένοι και σταθεροί».

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας Ιταλία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη 73-62. Η αυλαία στο τουρνουά «πέφτει» σήμερα με τις αναμετρήσεις Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Λιθουανία (18:30, Ελλάδα - Ιταλία (21:00). Οι αγώνες μεταδίδονται από τη Δημόσια Τηλεόραση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ