Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
O Αθλητισμός ενώνει

Εκατοντάδες βετεράνοι αθλητές στίβου από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και τη Γιουγκοσλαβία, αντάμωσαν την Κυριακή, στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης και μέσα από τη συμμετοχή τους στο Βαλκανικό αγώνα δρόμου που πραγματοποιήθηκε έστειλαν το μήνυμα της ειρήνης και της αδελφοσύνης. Ο αγώνας δρόμου ξεκίνησε στις 11 το πρωί. Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλάμβανε τρεις διαδρομές, των 8, των 6 και των 4 χιλιομέτρων.

Ο αγώνας δρόμου των βετεράνων αθλητών στίβου, είναι μια διοργάνωση που γίνεται χρόνια τώρα και μεταφέρεται από χώρα σε χώρα. Φέτος, λοιπόν, μετά από πρόσκληση των Ελλήνων αθλητών, διοργανώθηκε στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, με συνδιοργανωτές το Σύνδεσμο Βετεράνων Αθλητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας και την Ομοσπονδία Βετεράνων Στίβου. Επιθυμία συμμετοχής στη διοργάνωση εξέφρασαν και αθλητές από την Αλβανία, τη Μολδαβία κλπ., αλλά λόγω τεχνικών εμποδίων δεν μπόρεσαν τελικά να συμμετέχουν.

Με σύνθημά τους «ο αθλητισμός ενώνει, δείχνει το δρόμο», οι βετεράνοι αθλητές της Θεσσαλονίκης καλωσόρισαν τους συναθλητές τους, αυτή την περίοδο, που οι βαλκανικοί λαοί, βιώνουν τραγικές στιγμές, ως αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Και όλοι μαζί ρίχτηκαν στον αγώνα της ευγενικής άμιλλας, δείχνοντας το δρόμο που μπορεί και πρέπει να ακολουθήσουν οι λαοί της περιοχής. Το δρόμο της ειρηνικής συνύπαρξης, του αμοιβαίου οφέλους, στη βάση των ισότιμων σχέσεων, χωρίς ξένες επεμβάσεις. Παράλληλα έστειλαν μήνυμα ελπίδας στους νέους των Βαλκανίων, προβάλλοντας πως ο αθλητισμός δίνει περιεχόμενο στη ζωή, είναι δύναμη που αντιπαρατίθεται στα ναρκωτικά, δίνει δημιουργική διέξοδο στους ανθρώπους της νέας γενιάς, της μέσης και γεροντικής ηλικίας.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, σε ειδική σύσκεψη, οι αθλητές συζήτησαν και για τις μελλοντικές τους δράσεις. Μια πρόταση που φαίνεται πως κέρδισε την αποδοχή, ήταν η διοργάνωση αθλητικής πορείας ειρήνης στο διάστημα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Οπως τονίστηκε, είναι μια ευκαιρία, μέσα από πορεία που θα ξεκινήσει από το Λευκό Πύργο και θα καταλήξει στην Αθήνα, οι αθλητές της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας και των Βαλκανικών Χωρών να μεταφέρουν το μήνυμα της ειρήνης, της συναδέλφωσης και της φιλίας των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ