Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στο ίδιο... μοτίβο

Την ελπίδα τους ότι τελικά δε θα υλοποιηθεί η απειλή της ΦΙΦΑ (αποκλεισμός) γιατί η... αντίπερα όχθη θα κάνει πίσω εξέφρασαν χτες οι αντιμαχόμενες πλευρές, που πάντως ακόμα (τουλάχιστον επίσημα) εμμένουν στις θέσεις τους. Ετσι, μερικές ώρες πριν την εκπνοή του τελεσιγράφου, κυβέρνηση και ΕΠΟ παραμένουν σταθερές στο μοτίβο τους.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Ευαγ. Βενιζέλος, δήλωσε χτες: «Ελπίζω ότι με βάση τα έγγραφα που έχουμε ανταλλάξει με την ΕΠΟ και τα όσα έχουμε πει και δημόσια, η ΕΠΟ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα ενημερώσει τη ΦΙΦΑ όπως πρέπει για την κατάσταση που επικρατεί. Και στο πλαίσιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας που έχουμε εξαγγείλει και που αυτή τη στιγμή εξειδικεύουμε θα ξανασυζητήσουμε με την ΕΠΟ για να βρούμε την καλύτερη λύση, στο πλαίσιο πάντα της νομιμότητας, για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί κανείς να κρατά όμηρο τις ομάδες και ιδίως την Εθνική ομάδα. Νομίζω ότι η ΕΠΟ οφείλει να ενημερώσει και θα ενημερώσει. Δέχτηκα σήμερα μια απάντηση της ΕΠΟ στην επιστολή που είχα στείλει προχθές, τη μελετώ και θα απαντήσω. Αλλά αυτή η ανταλλαγή επιστολών δείχνει ότι υπάρχει διάλογος και ότι ο καθένας σέβεται την αρμοδιότητά του και το ρόλο του. Η πολιτεία το δικό της, τα σωματεία και οι ομοσπονδίες το δικό τους».

Με τις ίδιες ελπίδες για το τελικό αποτέλεσμα αλλά από... διαφορετικό δρόμο παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Κ. Αλεξανδρίδης: «Εχουμε αποδειχτεί λαός της τελευταίας στιγμής. Το υπουργείο οφείλει ν' αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την κατάσταση. Πρέπει να ξεφύγουμε από τη μιζέρια της αντιμετάθεσης ευθυνών. Ν' αφήσουμε τα πολιτικά νάζια. Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με ατζέντα ή χωρίς. Αρκεί μια υπόσχεση από το υπουργείο. Αν δοθεί έστω και τώρα θα είναι ένα βήμα κρίσιμο και θα εκτονώσει τα πράγματα σε σημαντικό βαθμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ