Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ
Καλεί τον εισαγγελέα να εκκενώσει το Ραδιομέγαρο

Απειλές στους εργαζόμενους, που συνεχίζουν να εκπέμπουν πρόγραμμα διαδικτυακά

Την παρέμβαση εισαγγελέα για να εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ζήτησε χτες ο υφυπουργός για τη δημόσια τηλεόραση Π. Καψής, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Σε ερώτηση για το αν είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης να βγάλει τους εργαζόμενους μέσα από το κτίριο της ΕΡΤ, είπε:

«Οχι, δεν είναι. Είναι πλέον του νόμου και του εισαγγελέα. Δεν είναι δική μου απόφαση να εκδιωχθούν κάποιοι άνθρωποι. Είναι ζήτημα, πλέον, εφαρμογής των νόμων. Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα καταστεί αναγκαία, βεβαίως (...) Πλέον, δεν υπάρχει η παραμικρή ηθική δικαιολογία να παραμένει υπό κατάληψη η Αγία Παρασκευή, η οποία έχει σταματήσει να εκπέμπει πρόγραμμα. Πρόγραμμα εκπέμπεται πλέον μέσω διαδικτύου. Νομίζω ότι, το να κατακρατούν εξοπλισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων, δεκάδων εκατομμυρίων μόνο και μόνο για μια web tv που μπορεί να βγει από ένα διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας, αγγίζει τα όρια της πρόκλησης, πλέον».

Σε άλλο σημείο, είπε για την εισαγγελική παρέμβαση: «Με συγχωρείτε, τι να κάνουμε δηλαδή; Προσωπικά θα ήθελα να την αποφύγουμε (...) Δεν βρίσκω την παραμικρή δικαιολογία πέραν από πολιτικές σκοπιμότητες. Κάποιοι αντιμετωπίζουν τη Δημόσια Τηλεόραση και την πρώην ΕΡΤ σαν σημαία ευκαιρίας. Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ