Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ
Καμιά ελληνική ανάμειξη στα σχέδια ενάντια στη Συρία

Συνυπογράφουν κείμενα καταδίκης του νέου πολέμου που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές

Νέες επιστολές στρατευμένων που συνυπογράφουν κείμενα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τη Συρία και τη συμμετοχή της Ελλάδας, δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης». Είχε προηγηθεί το Σάββατο η δημοσίευση του κειμένου που συνυπέγραψαν στρατιώτες από την 193 Μοίρα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων, στην Ελευθερούπολη Καβάλας.

Σε κείμενο που υπογράφουν στρατιώτες από την Ιλη Στρατηγείου της 20ής Τεθωρακισμένης Μεραρχίας στην Καβάλα, σημειώνουν: «Είμαστε στρατιώτες, παιδιά του ελληνικού λαού που υπηρετούμε στην Ιλη Στρατηγείου της 20ής Τεθωρακισμένης Μεραρχίας στην Καβάλα. Δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην επικείμενη στρατιωτική επίθεση στη Συρία καθώς και σε οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας μας σε αυτή. Ο λαός μας δε θέλει να πνίξει στο αίμα άλλους λαούς.

Κανείς δεν πρέπει να πιστέψει την προπαγάνδα τού δήθεν "ανθρωπισμού" ή της "αποκατάστασης της δημοκρατίας" και ότι αυτά επιβάλλουν την επέμβαση. Σε κάθε πόλεμο, που εξαπολύουν οι ιμπεριαλιστές, επιστρατεύουν διάφορα προσχήματα για να κρύψουν την αλήθεια. Στο Ιράκ επικαλούνταν πυρηνικά όπλα του Σαντάμ, τώρα στη Συρία επικαλούνται τη χρήση χημικών από το καθεστώς Ασαντ.

Η αλήθεια είναι ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται οικονομικά συμφέροντα. Η σχεδιαζόμενη στρατιωτική επίθεση στη Συρία είναι ένας πόλεμος για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, δρόμων μεταφοράς Ενέργειας, μεριδίων αγορών. Στεκόμαστε μαζί με το λαϊκό κίνημα που εναντιώνεται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί του για:

  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
  • Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας.
  • Να μη διατεθούν υποδομές που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι Ελληνες φαντάροι δε θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια των μονοπωλίων που πυροδοτούν τους πολέμους για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Αντίστοιχα, στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους στο στρατόπεδο «Βελτσώνης» στη Λήμνο, σημειώνουν σε κείμενό τους: «Αποφασίσαμε να στείλουμε αυτό το γράμμα για να ακουστεί η αντίθεσή μας στις πολεμικές ετοιμασίες ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ ενάντια στο Συριακό λαό. Οι στρατευμένοι νέοι της Ελλάδας δεν έχουμε κανέναν συμφέρον από τους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

Δεν έχουμε τίποτα κοινό με τους "συμμάχους" της χώρας που ματώνουν τους λαούς και δημιουργούν τη φτώχεια και τη μετανάστευση. Ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει όπως δεν κέρδισε και από τη συμμετοχή της χώρας σε προηγούμενους πολέμους στην περιοχή και διεθνώς. Μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι επιχειρηματίες και τα μεγάλα συμφέροντα που κάνουν επενδύσεις στην περιοχή. Απαιτούμε: Καμία ανάμειξη της Ελλάδας στην επίθεση ενάντια στο Συριακό λαό. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ