Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Μπαράζ ανακοινώσεων και συσκέψεων

Ετοιμάζει τη συμμετοχή της στον πόλεμο και προσπαθεί να τη νομιμοποιήσει στις λαϊκές συνειδήσεις

Οι εξελίξεις και οι χειρισμοί αναφορικά με τη Συρία βρέθηκαν στο επίκεντρο της χτεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγ. Βενιζέλο. Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στην Αίγυπτο, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η «αναδιάρθρωση» των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, καθώς και η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, για την οποία, πηγές από το ΠΑΣΟΚ, ανέφεραν ότι «είναι σε καλό δρόμο» και θα δημοσιοποιηθεί μέσα στο Σεπτέμβρη. Για την Αμυντική Βιομηχανία, διέρρευσε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Σε ό,τι αφορά τη Συρία, το υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής, υποστηρίζει ότι «από την Ελλάδα δεν έχει ζητηθεί ούτε συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ούτε παροχή διευκολύνσεων». Ωστόσο, στο ίδιο κείμενο σημειώνεται ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει «τις υποχρεώσεις της χώρας στο πλαίσιο του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των διμερών μας συμβάσεων», με στόχο «τη διαφύλαξη των εθνικών στρατηγικών συμφερόντων», δηλαδή των επιδιώξεων της ντόπιας πλουτοκρατίας.

Ακριβώς αυτές οι «υποχρεώσεις», που απορρέουν από μια σειρά «διακρατικές συμφωνίες» αλλά και βασικές συνθήκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, είναι που μετατρέπουν τη χώρα σε «βραχίονα» των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. «Η Ελλάδα κινείται με προσοχή και συνέπεια ως κράτος μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά και ως έθνος που έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την κρίσιμη περιοχή», δήλωσε με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» ο Ευαγ. Βενιζέλος, δίνοντας το περίγραμμα της στρατηγικής της κυβέρνησης, που απαντά στα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση φτάνει στο σημείο να εγκαλεί όποιον αντιτίθεται στον επικείμενο πόλεμο και αποκαλύπτει τους σχεδιασμούς για εμπλοκή της Ελλάδας. «Το πεδίο της εξωτερικής πολιτικής δεν προσφέρεται για την άσκηση αντιπολίτευσης. Πολύ περισσότερο δε, είναι κατώτερη των περιστάσεων που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή μας, η εσκεμμένη αλλοίωση των επίσημων θέσεων που διατυπώνει ο υπουργός Εξωτερικών εκ μέρους της κυβέρνησης, απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Θυμίζουμε ότι ο Ευαγ. Βενιζέλος πρώτος απ' όλους έσπευσε να ζητήσει «μια διεθνή απάντηση» εναντίον της Συρίας, υιοθετώντας πλήρως την προσχηματική προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών περί «χρήσης χημικών» στη Συρία από το καθεστώς Ασαντ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε χτες και με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένο, αλλά και τον Ali Ahmeti, πρόεδρο του κόμματος DUI, του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος της ΠΓΔΜ, το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ