Σάββατο 15 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
«Καθησυχαστικό» με το πρόβλημα στο Taxis

«Καθησυχαστικό» εμφανίστηκε χθες το υπουργείο Οικονομικών για τους σοβαρότατους κινδύνους που εγκυμονούν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν τις προηγούμενες μέρες στο σκληρό δίσκο του κεντρικού συστήματος του TAXIS. Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το αρμόδιο υπουργείο -που τηρούσε μέχρι χθες «σιγήν ιχθύος» για το συγκεκριμένο θέμα- παραδέχτηκε ότι την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα εκδηλώθηκε τεχνικό πρόβλημα σε σκληρό δίσκο του κεντρικού συστήματος TAXIS, υποστηρίζοντας ότι παρόμοια προβλήματα είναι συνήθη στη λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι μετά την παρουσίαση του παραπάνω προβλήματος, δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες επιδιόρθωσης, ώστε το σύστημα να επανέλθει σε ευστάθεια και ακολούθησε αποστολή του δίσκου στην Αγγλία για επισκευή της βλάβης. Η απάντηση που δόθηκε την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα ήταν αρνητική ως προς τη δυνατότητα επιδιόρθωσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, την ίδια μέρα (Τετάρτη) το βράδυ δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες τοποθέτησης νέου δίσκου και άρχισαν οι ενέργειες μεταφοράς στο νέο δίσκο όλων των πληροφοριών από το εφεδρικό αρχείο (back - up)., οι οποίες, για να ολοκληρωθούν απαιτούν περίπου 48 ώρες. Σε σχέση με το θέμα αυτό, σημειώνεται ότι υπάρχουν πλήρη back - up, τόσο στο κεντρικό σύστημα όσο και στις εφορίες που σημαίνει ότι όλες οι πληροφορίες είναι αποθηκευμένες και υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αναπαραγωγής αυτών. Σύμφωνα με τις επισημάνσεις της ανακοίνωσης, οι τεχνικές διαδικασίες για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας του συστήματος, επρόκειτο να ολοκληρωθούν μέχρι χθες το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ