Σάββατο 15 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
«Εκφοβιστική» καταδίκη αγροτών

Στη βαρύτατη καταδίκη 15 αγωνιστών αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας προχώρησε προχτές το «αγροτοδικείο» Αγρινίου. «Φόρτωσε» τους δικαζόμενους με 117 μήνες φυλακή συνολικά, επειδή συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις το Δεκέμβρη του '96. Στους 13 αγρότες επιβλήθηκε ποινή 7μηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή, ενώ σε δύο από αυτούς 8μηνη φυλάκιση χωρίς αναστολή. Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Χαρακτηριστικό της πρόθεσης του δικαστηρίου να επιβάλει ποινή «εκφοβισμού», αποτελεί το γεγονός ότι, όταν οι δικαζόμενοι αγρότες επικαλέστηκαν τη νομοθετική ρύθμιση για την παραγραφή των υποτιθέμενων αδικημάτων της παρακώλυσης συγκοινωνιών, ο εισαγγελέας διέκοψε προσωρινά τη δίκη. Δεν έγινε γνωστό τι μεσολάβησε στη διάρκεια της προσωρινής διακοπής, παρά μόνο φάνηκε ότι γύρισε δριμύτερος και πρότεινε τη βαριά καταδίκη των κατηγορούμενων.

Σχολιάζοντας την καταδίκη των 15 αγροτών ο ΝίκοςΚαραμπάς γραμματέας της ΟΑΣ Ν. Αιτωλοακαρνανίας δήλωσε στο «Ρ»: «Η ποινή που μας επιβλήθηκε αποτελεί συνέχιση της κυβερνητικής πρακτικής δικαστικής τρομοκρατίας σε βάρος των αγωνιζομένων αγροτών. Θέλουν να μας εκφοβίσουν, για να μην αγωνιζόμαστε για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων μας. Ομως αυτό δε θα περάσει. Και δε θα περάσει, γιατί τα προβλήματα είναι τέτοια που θα βγάλουν όλους τους αγρότες στους δρόμους. Κι ας μην ψάχνουν για υποκινητές -εμένα με τιμώρησαν με την κατηγορία της υποκίνησης με μεγαλύτερη ποινή, 8μήνες φυλακή, αντί 7 που βάλανε στους υπόλοιπους και χωρίς αναστολή- γιατί τις κινητοποιήσεις τις υποκινούν τα ίδια τα προβλήματα που χρόνο με το χρόνο γίνονται μεγαλύτερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ