Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
Επικοινωνιακή φιέστα για τη «Δωδώνη»

Σύσκεψη - φιέστα αποποίησης των ευθυνών τους για την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» και με προφανή την επιδίωξη να ρίξουν «στάχτη στα μάτια» των φτωχών κτηνοτρόφων της περιοχής που παραμένουν 4 μήνες απλήρωτοι για το γάλα που παραδίδουν, πραγματοποίησαν οι δήμαρχοι της Ηπείρου την περασμένη Δευτέρα στα Γιάννενα. Παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι με δράση τους διευκόλυναν το ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας, εξέφρασαν μαζί με τον Περιφερειάρχη την ...αλληλεγγύη τους στους κτηνοτρόφους, χαρακτηρίζοντας «τυχάρπαστο» τον αγοραστή, ενώ ανήγαγαν σε μείζον ζήτημα τη δημοσιοποίηση της σύμβασης πώλησης.

Στη σύσκεψη παρενέβη ο Κώστας Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου Περιοχής Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος στην Ηπειρο, ο οποίος κατήγγειλε τη «φιέστα απενεχοποίησης» που διοργάνωσαν Τοπική Διοίκηση και μεγαλοκτηνοτρόφοι και ζήτησε από τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους να εμπιστευθούν το ΚΚΕ που επιβεβαιώθηκε στις εκτιμήσεις του για τις αρνητικές εξελίξεις πριν ακόμα πουληθεί η «ΔΩΔΩΝΗ». «Οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι θα την πληρώσουν ακριβά την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ και με μείωση στην τιμή του γάλακτος και με καθυστερήσεις στις πληρωμές και βέβαια, με μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο και επίδραση σε όλη την Ελλάδα και την πολιτική που ασκούν και οι υπόλοιπες γαλακτοβιομηχανίες, μιας και η ΔΩΔΩΝΗ ήταν αυτή που κρατούσε τις τιμές του παραγωγού σε αυτά τα επίπεδα», τόνισε ο Κ. Κωτσαντής και πρόσθεσε: «Η γνωστή λογική που θέλει την Τοπική Διοίκηση να διαφοροποιείται από το ρόλο που της έχει προσδώσει ειδικά ο Καλλικράτης, ως το μακρύ χέρι της κεντρικής πολιτικής εξουσίας, του αστικού κράτους, καθώς και οι Τοπικές εκλογές που πλησιάζουν και πρέπει να φανεί το "ανθρώπινο" πρόσωπο της εξουσίας, βρίσκονται πίσω από αυτές τις κινήσεις».

Κατέληξε λέγοντας ότι «η ανάπτυξη που επικαλούνται οι διοργανωτές της σύσκεψης για τον αγροτικό τομέα, είναι καπιταλιστική, ενισχύει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, συγκεντρώνει γη και παραγωγή στα χέρια μεγαλοκαπιταλιστών αγροτών, εφαρμόζει στην πράξη την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης των μονοπωλίων. Η διέξοδος για τη φτωχή αγροτιά βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης, στη λαϊκή συμμαχία, με τους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες. Στη διεκδίκηση μιας άλλης αγροτικής ανάπτυξης, ενάντια στα μονοπώλια, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους μεγαλοαγρότες. Ανάπτυξη που θα συμφέρει το λαό, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και λαϊκό έλεγχο, στήριγμα τον παραγωγικό συνεταιρισμό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η πανηπειρωτική κινητοποίηση της ΠΑΣΥ (2012-03-09 00:00:00.0)
Συμβολικός αποκλεισμός της ΑΤΕ (2011-02-05 00:00:00.0)
Αγωνιστικά ενάντια στο ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ» (2010-12-21 00:00:00.0)
Επισφαλείς οι θέσεις 40 εργαζομένων (2007-10-23 00:00:00.0)
Αποφάσεις αγωνιστικής διεκδίκησης (2004-10-08 00:00:00.0)
Μονόδρομος ο αγωνιστικός συντονισμός των αγροτοκτηνοτρόφων (2001-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ