Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ (ΓΚΡΕΚΑΣ)
ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ (ΓΚΡΕΚΑΣ)
φωτο 2

Ο παλαίμαχος και ακούραστος κομμουνιστής, 102 χρόνων σήμερα, Κλέαρχος Μπαλαρούτσος, από τη Νεάπολη Θεσ/νίκης, στη μνήμη του αξέχαστου Γραμματέα της ΓΣΕΕ ΜΗΤΣΟΥ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, που τον δολοφόνησαν στην Ασφάλεια όπου τον είχαν κρατούμενο στα 1948, και στη μνήμη του αδικοχαμένου ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, προσφέρει 300 ευρώ στο τιμημένο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, για ενίσχυση του αγώνα της εργατικής τάξης.

***

Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας προσφέρει στην Τομεακή Επιτροπή Νομού Αργολίδας του ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ στη μνήμη των συναγωνιστών μελών της.

***

φωτό 3

Η συντρόφισσα Πηλιτσοπούλου Ευαγγελία (Αγγέλα) προσφέρει στην ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ 500 ευρώ, στη μνήμη των γονιών της, ΜΑΚΡΙΝΑΣ και ΠΑΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ, του συζύγου της, ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΠΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, του ανιψιού της ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, που εκτελέστηκε στο Κιλκίς σε ηλικία 18 χρόνων (μαθητής) μετά από στρατοδικείο, της αδελφής του Δημήτρη, ΕΛΛΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ, και στη μνήμη της φίλης της, ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ, από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

***

φωτό 1

Σήμερα, Κυριακή 22.9.2013, συμπληρώνονται τρία χρόνια που έπαψε να χτυπά η καρδιά του αλησμόνητου συζύγου μου, γιατρού ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Κ. ΓΙΩΣΗ, από το Βράχο Καστοριάς. Τον χαρακτήριζε η καλοσύνη, η ευγένεια, η σεμνότητα και το καλαμπούρι και το χαμόγελό του δεν έλειπαν από τα χείλη του. Αγαπητός στους ασθενείς και συναδέλφους του, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα. Υποψήφιος νομάρχης στην Καστοριά με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Πάντα πρόθυμος στο όποιο κάλεσμα του Κόμματος. Ακούραστος και αταλάντευτος κομμουνιστής ως την τελευταία του πνοή.

ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ
Η σύζυγος, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά του προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Α. Πόλης.

***

φωτό

Στις 20 Αυγούστου 2013 συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το θάνατο του ζωγράφου και ποιητή ΒΑΣΙΛΗ ΦΑΝΟΥ, μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του η σύντροφός του στη ζωή και τον αγώνα και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ ενίσχυση, μέσω ΚΟΒ Λόφου Περιστερίου.

Η σύζυγός του, Νίκη Φανού

***

φωτό 1

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας μητέρας ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΡΑΤΑΣΙΔΟΥ - ΤΖΙΩΚΑ, αγωνίστριας του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, πολιτικής πρόσφυγα στη ΛΔ μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου στην οποία ανήκε.

Η οικογένειά της

***

φωτό 3

Στη μνήμη των γονιών του, ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ και ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΡΜΠΗ, καθώς και στη μνήμη του αδερφού του ΝΙΚΗΤΑ ΚΟΡΜΠΗ, ο Κώστας Κορμπής από το Δάρα Μεσσηνίας προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μεσσήνης της ΚΟ Μεσσηνίας. Επίσης, προσφέρει 50 ευρώ στη μνήμη των Δαραίων μαχητών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ που έπεσαν πολεμώντας.

***

φωτό.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ του Γιαννάκου και της Αθανασίας γεννήθηκε στις 5/9/1926 στο Κυνηγού Πυλίας Μεσσηνίας από αγροτική οικογένεια αγωνιστών. Το καλοκαίρι του '42 ο 16χρονος Δημήτρης, οργανωμένος ήδη στην ΟΚΝΕ, μαζί με άλλους συγχωριανούς του, έδωσε τη μάχη της σοδειάς κατά των ξένων κατακτητών. Τραυματίστηκε σοβαρά από ρίψη ιταλικής χειροβομβίδας σε ενέδρα εναντίον των Ιταλών επιδρομέων που έκλεβαν αγαθά από τα χωριά. Τα τραύματά του στα πόδια και την κοιλιακή χώρα τα έφερε μέχρι το τέλος της ζωής του. Τον Ιούλη του 1944 Γερμανοί και ταγματασφαλίτες έκαψαν το πατρικό του σπίτι και έριξαν στη φωτιά τη μητέρα του Αθανασία, που γλίτωσε με μεγάλη αναπηρία από τους συγχωριανούς, όταν οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους υποχώρησαν. Διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Παραρτήματος Χολαργού της ΠΕΑΕΑ.

ΜΠΟΥΡΣΟΥΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ((Παπούλα)
ΜΠΟΥΡΣΟΥΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ((Παπούλα)
Ηταν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας όπως και πρόεδρος του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού τους. Για τη συνδικαλιστική και συλλογική του δράση κυνηγήθηκε και απολύθηκε από τη δουλειά του από τη χούντα των συνταγματαρχών. Οι σύντροφοι και οι συνάδελφοί του στην Εμπορική Τράπεζα τον εξέλεγαν διαρκώς και για πολλά χρόνια αντιπρόσωπό τους στο ΕΚΑ και την ΟΤΟΕ.

Αντί μνημοσύνου, με τη συμπλήρωση 3 χρόνων που έφυγε από κοντά μας στις 22/9/13, η οικογένειά του, η σύζυγος Γεωργία, τα παιδιά του, Γιάννης και Μαρία, Αθανασία και Ευσταθία, ο εγγονός, Ηλίας, προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού - Παπάγου.

***

φωτο

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι. ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ «έφυγε» αναπάντεχα και τόσο ξαφνικά από τη ζωή του και τη δική μας. «Εφυγε» σαν πουλί, όπως ήρθε στις 26/9/1985, μέσα στα ωραία 23 χρόνια του, αφού τελείωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο. Πήγε στρατιώτης, πήρε άδεια για τις γιορτές και κόπηκε ο δρόμος του, τα όνειρά του, που ήταν τόσα πολλά. «Θέλω, παππού, να μάθω πολλά, να τα διδάξω κι εγώ με τη σειρά μου και να τα αποδώσω σωστά προς όφελος της κοινωνίας, της πολιτείας και προς ικανοποίηση δική μας», έλεγε. Εκτός από το Πανεπιστήμιο, που τελείωσε χωρίς χρονοτριβή, πήρε πτυχία και από τρεις γλώσσες. Ελεγε πάντα «έχε εμπιστοσύνη στη νεολαία μας» και συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Αντίστασης, όπως στο Γοργοπόταμο, στις Κορυσχάδες και στις παρελάσεις στις εθνικές επετείους, μαζί του.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ
Το κενό μεγάλο.

Στη μνήμη του, με τη συμπλήρωση πεντέμισι χρόνων από τις 2/5/2008, η γιαγιά του προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού - Παπάγου, αντί μνημοσύνου.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συζύγου και πατέρα, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΖΙΑΝΟΥ, που απεβίωσε στις 18/7/2013, προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ.

Η οικογένειά του

***

φωτό 1

Στις 17.10.2013 κλείνουν 12 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ (Παπούλα) ΜΠΟΥΡΣΟΥΚΗ. Γεννήθηκε στο χωριό Λούπεδα Ανατολικής Θράκης. Το 1941 παντρεύτηκε τον Κωνσταντίνο Μπουρσούκη με τον οποίο απέκτησε μια κόρη. Ο Κ. Μπουρσούκης εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ, στο ΚΚΕ και μετά στο ΔΣΕ. Το 1948 τραυματίστηκε σε μάχη και, από τότε, αγνοείται η τύχη του. Η Βασιλική, κυνηγημένη από το παρακράτος, αναγκάστηκε να βγει στο βουνό μαζί με την κόρη της. Εντάχθηκε στο ΔΣΕ στο αρχηγείο Τζένας. Τέλειωσε την υγειονομική σχολή, έγινε νοσοκόμα και, αργότερα, ονομάστηκε Αξιωματικός του ΔΣΕ. Πήρε μέρος στις μάχες του Γράμμου. Με την υποχώρηση του ΔΣΕ έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη όπου εργάστηκε και συνταξιοδοτήθηκε. Επαναπατρίστηκε στα 1981 και εγκαταστάθηκε οικογενειακώς στη Σταυρούπολη Θεσ/νίκης.

Στη μνήμη της και στη μνήμη όλων όσοι αγωνίστηκαν για μια καλύτερη κοινωνία, η κόρη της Μαρία, ο εγγονός της Κωνσταντίνος και ο γαμπρός της Χρήστος προσφέρουν 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

Φέτος συμπληρώνονται 11 χρόνια από τότε που «έφυγε» η αγωνίστρια της ΕΑ και του ΔΣΕ ΤΡΙΑΔΑ ΓΙΑΚΖΙΔΟΥ. Εντάχθηκε στον εφεδρικό ΕΛΑΣ σε νεαρή ηλικία, ενώ παράλληλα πρόσφερε τις υπηρεσίες της στην Εθνική Αλληλεγγύη, εξορίστηκε στη Σαμοθράκη και, αργότερα, στην Ικαρία, πολέμησε από τις γραμμές του ΔΣΕ και τραυματίστηκε βαριά 3 φορές. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στη ΛΔ της Βουλγαρίας. Επαναπατρίστηκε στα 1983.

ΓΟΥΒΕΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΓΟΥΒΕΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Συμπληρώνονται, επίσης, 5 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΑΞΙΩΤΗ ΓΙΑΚΖΙΔΗ, μέλους της ΟΚΝΕ, αντάρτη του 81ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ και, αργότερα, του ΔΣΕ. Πήρε μέρος στις μάχες του Γράμμου και τραυματίας βρέθηκε στη ΛΔ Βουλγαρίας, όπου έζησε πολιτικός πρόσφυγας. Επαναπατρίστηκε στα 1983.

Στη μνήμη τους, σαν ελάχιστη συμβολή για τη συνέχιση του αγώνα τους, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανάληψης Αγ. Τριάδας Θεσ/νίκης.

***

φωτο 1

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΛΙΟΥ, η Κική και ο Γιώργος προσφέρουν 100 ευρώ οικονομική ενίσχυση για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» μέσω της ΚΟΒ Γουδιού.

***

φωτό 2

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ (Αθάνατος) και ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ (Χρύσα) ΖΗΣΑΚΗ, αγωνιστών της ΕΑ και μαχητών του ΔΣΕ, προσφέρουμε στο ηρωικό ΚΚΕ 300 ευρώ.

Τα παιδιά τους, Τασούλα και Σίμος, και τα εγγόνια τους, Ντεγιάν και Χριστίνα.

***

Ενα μήνα πριν «έφυγε» η ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΡΟΥΤΖΟΥΝΗ, μητέρα της συντρόφισσας Ευανθίας Ρουτζούνη. Εκφράζουμε τη λύπη μας για την απώλεια της αγαπημένης της μητέρας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην ίδια και την οικογένειά της.

Στη μνήμη της ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ ΡΟΥΤΖΟΥΝΗ προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ ΟΤΕ, το ποσό των 155 ευρώ στο ΚΚΕ που παλεύει σε όλους τους τομείς και με τη δράση του ανοίγει το φωτεινό αύριο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Σταύρος Κορμπής
Σταύρος Κορμπής
Οι σύντροφοι από την ΚΟΒ ΟΤΕ

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αξέχαστου αδελφού μου, ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΟΥΒΕΤΑ, ΕΠΟΝίτη αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, με τη συμπλήρωση 9 χρόνων από το θάνατό του, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ. Στη μάχη του Σουφλίου, 30 και 31 Αυγούστου 1944, έλαβε μέρος μαζί με άλλους ΕΠΟΝίτες συμμαθητές του στο Γυμνάσιο, βάζοντας κορμούς δένδρων πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό Σουφλίου, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί η γερμανική αμαξοστοιχία που μετέφερε ενισχύσεις από τη Θεσσαλονίκη. Επακολούθησε σφοδρή μάχη με τους αντάρτες, οι οποίοι εμπόδισαν για 15 λεπτά την άφιξη των γερμανικών ενισχύσεων στους στρατώνες όπου ήταν περικυκλωμένη για δύο μερόνυχτα η γερμανική φρουρά και σφυροκοπούνταν απ' όλες τις πλευρές. Οι ΕΠΟΝίτες βρίσκονταν στο πλευρό των ανταρτών βοηθώντας τους με κάθε μέσο και τρόπο. Αργότερα η ΠΕΑΕΑ του απένειμε μετάλλιο και τιμητικό δίπλωμα.

Ο αδελφός του, Μενέλαος Γουβέτας

***

φωτο 2

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ (ΓΚΡΕΚΑΣ), μέλος του ΚΚΕ, πρωτοστάτησε στη συγκρότηση ΕΑΜικής οργάνωσης στο Δώριο Τριφυλίας στην Κατοχή. Παρά την πολυμελή οικογένειά του, είχε 9 παιδιά, αφοσιώθηκε στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας. Για την πατριωτική του δράση οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους έκαψαν το σπίτι του, άρπαξαν τα ζώα της οικογένειας και έκλεισαν στη φυλακή στο Κοπανάκι το γέρο πατέρα του, τη γυναίκα του και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του. Μετά τη Βάρκιζα κυνηγήθηκε από τις αντιδραστικές δυνάμεις. Τον Ιούλη του 1945 πιάστηκε και κλείστηκε στις φυλακές Κυπαρισσίας και δολοφονήθηκε στα τέλη 1945.

Ο ΠΑΝΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ (ΓΚΡΕΚΑΣ) ήταν το δεύτερο παιδί του Σταύρου. Στην Κατοχή οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Εκτός από τα καθήκοντα στην οργάνωση αντικαθιστούσε τον πατέρα στις δουλειές και βοηθούσε τον παππού για τη συντήρηση της πολυμελούς οικογένειας. Μετά την απελευθέρωση και τη σύλληψη του πατέρα τον Ιούλη του 1945 άρχισαν τα κυνηγητά, οι ξυλοδαρμοί, οι πιέσεις και η κατάσχεση των χωραφιών από τους χίτες. Παρά τις τρομερές δυσκολίες και τους κινδύνους ο Πάνος κινείται από χωριό σε χωριό στην παρανομία και τις νύχτες κατεβαίνει στο σπίτι για να δει τον παππούλη, τη γιαγιά και τα μικρότερα αδέρφια του που έμεναν μαζί τους. Το 1947 βγήκε στο βουνό και πολέμησε από τις τάξεις του ΔΣΕ. Στις αρχές του 1949 όταν άρχισαν οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο από μεγάλες δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού σε μια μάχη που υποχώρησαν τα τμήματα του ΔΣΕ έμεινε οπισθοφυλακή με το οπλοπολυβόλο του. Οι κυβερνητικές δυνάμεις τον περικύκλωσαν και του ζήτησαν να παραδοθεί. Ο Πάνος αρνήθηκε και συνέχισε να παλεύει ως το τέλος. Επεσε ηρωικά στις 29 Γενάρη του 1949.

Βασιλική Κορμπή
Βασιλική Κορμπή
Στη μνήμη του πατέρα μας ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΚΟΤΣΗ, του αδερφού μας ΠΑΝΟΥ ΓΚΟΤΣΗ, του παππούλη μας ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΚΟΤΣΗ (ΓΚΡΕΚΑ), της γιαγιάς μας ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ, της μάνας μας ΕΛΕΝΗΣ, όλοι τους, παρά τα βάσανα και τις κακουχίες από τους διωγμούς, άντεξαν και στάθηκαν δυνατοί ως το τέλος της ζωής τους. Επίσης, στη μνήμη των αγωνιστών από τα χωριά Αετός, Δώριο και Κόκλα Τριφυλίας οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα της ελευθερίας και του σοσιαλισμού, τα παιδιά του Σταύρου και αδέρφια του Πάνου, Γιώργος, Νίκος και Δημήτρης, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Μεσσηνίας, 600 ευρώ για την ενίσχυση του αγώνα που διεξάγει για την υπόθεση της εργατικής τάξης και του σοσιαλισμού.


Νικήτας Κορμπής
Νικήτας Κορμπής

ΤΖΙΩΚΑ-Καρτασίδου ΕΛΕΝΗ
ΤΖΙΩΚΑ-Καρτασίδου ΕΛΕΝΗ

Χαρίλαος Πηλιτσόπουλος
Χαρίλαος Πηλιτσόπουλος

ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΩΣΗΣ
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΩΣΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΜΑΚΡΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΔΗ
ΜΑΚΡΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

ΚΟΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΟΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΦΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΦΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΖΗΣΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΖΗΣΑΚΗΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΖΗΣΑΚΗ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΖΗΣΑΚΗ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΖΙΑΝΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΖΙΑΝΟΣ

ΠΑΝΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ (ΓΚΡΕΚΑΣ)
ΠΑΝΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ (ΓΚΡΕΚΑΣ)
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ (2014-04-30 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2012-02-22 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2012-01-15 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-04-29 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ Για 3.5 (2003-05-03 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2000-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ