Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Επίσκεψη του Κινέζου προέδρου

TZAKAΡΤΑ.--

Την ειρηνική επίλυση των διενέξεων στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας μέσω «ενός φιλικού διαλόγου» αλλά και αύξηση των εμπορικών συναλλαγών του Πεκίνου με την ευρύτερη περιοχή των χωρών του Συνδέσμου Νοτιοανατολικής Ασίας (ΑSEAN) ώστε να ξεπεράσει ως το 2020 το ένα τρισ. δολάρια πρότεινε χτες μιλώντας στο Κοινοβούλιο της Ινδονησίας ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ολοκληρώνοντας διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τζακάρτα.

Ο Κινέζος πρόεδρος αναφέρθηκε στη σημασία αύξησης της σινο-ινδονησιακής συνεργασίας σε πολλά επίπεδα προτείνοντας μάλιστα και τη δημιουργία μίας επενδυτικής τράπεζας με στόχο τη χρηματοδότηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων στην Ινδονησία και στην ευρύτερη περιοχή των χωρών της ζώνης του ΑSEAN (Φιλιππίνες, Βιετνάμ, Μαλαισία, Μπρουνέι).

Ο Κινέζος πρόεδρος μετέβη στη συνέχεια στη Μαλαισία όπου συναντήθηκε με τον αρχηγό του κράτους Αμπντούλ Χαλίμ Μουατζάμ Σαχ και τον πρωθυπουργό Νατζίμπ Ρατζάκ προτού συμμετάσχει στη διάσκεψη κορυφής Οικονομικής Συνεργασίας Κίνας - Μαλαισίας. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στο Μπαλί της Ινδονησίας για τη διάσκεψη κορυφής των χωρών του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας - Ειρηνικού (APEC), όπου πιθανόν να μεταβεί και ο πρόεδρος των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ