Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Απομάκρυνση διπλωματών της από τη Λιβύη

ΜΟΣΧΑ - ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Την απομάκρυνση όλου του προσωπικού της πρεσβείας της στη λιβυκή πρωτεύουσα, καθώς και των οικογενειών του, ανακοίνωσε η Μόσχα μία μέρα μετά την επίθεση άγνωστων ενόπλων στο κτίριο. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, όλοι οι Ρώσοι υπάλληλοι και οι οικογένειές τους έχουν, ήδη, εγκαταλείψει τη Λιβύη, τις εξελίξεις στην οποία θα παρακολουθεί η διπλωματική αποστολή της Ρωσίας στη γειτονική Τυνησία.

Κατά τη σελίδα, πάντοτε, στον τόπο της επίθεσης βρέθηκε ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών, Μουχάμαντ Αμπντέλ Αζίζ, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι οι λιβυκές αρχές δεν μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια της ρωσικής διπλωματικής αποστολής. Στον ίδιο, επίσης, αποδίδονται οι δηλώσεις περί δύο νεκρών Λίβυων υπηκόων από την επίθεση, έξω από το κτίριο της ρωσικής πρεσβείας. Οι λιβυκές αρχές διαψεύδουν ότι έγινε τέτοια δήλωση, ενώ η είδηση για τους δύο νεκρούς δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία άλλη πηγή.

Πάντα κατά τη ρωσική εκδοχή, η επίθεση θα μπορούσε να είναι αντίποινα για την υπόθεση δολοφονίας ενός Λίβυου και τον τραυματισμό της μητέρας του από μία Ρωσίδα που εμφανίζεται ως σύζυγός του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ