Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Νέες απειλές κατά Ιράν

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Επιμένει η ισραηλινή ηγεσία στην καλλιέργεια «κλίματος» κατά του Ιράν με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να προειδοποιεί τις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δίκτυο CBS, ότι «το Ιράν βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, οι οποίοι προφανώς έχουν ως στόχο τις ΗΠΑ και όχι το Ισραήλ». Ο Νετανιάχου επανέλαβε, επίσης, ότι σε αυτούς τους πυραύλους μπορούν να εφαρμοστούν πυρηνικές κεφαλές, αν και άλλοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι υποβάθμιζαν τις προειδοποιήσεις Νετανιάχου λέγοντας ότι η ολοκλήρωση της κατασκευής τέτοιων πυραύλων χρειάζεται αρκετά χρόνια ακόμη.

Η ισραηλινή κυβέρνηση, επίσης, δε διέψευσε πληροφορίες που μετέδωσε αρχικά το δεύτερο κανάλι της ισραηλινής τηλεόρασης και στη συνέχεια σειρά μέσων, ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε αλλεπάλληλες επαφές με αξιωματούχους τουλάχιστον τριών αραβικών χωρών του Κόλπου, για το ζήτημα του Ιράν. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Ισραήλ δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με τις χώρες αυτές αλλά έχει κοινή ανησυχία για τις εξελίξεις στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και αναζητείται κοινό πεδίο «δράσης» χωρίς να διευκρινίζεται τι θα μπορούσε να είναι αυτό.

Κατά τα άλλα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, δήλωνε για άλλη μια φορά ότι οι ΗΠΑ θα ήθελαν πολύ να υπάρξει πρόοδος και διπλωματική λύση με το Ιράν αλλά θα πρέπει να δουν «συγκεκριμένα βήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ