Σάββατο 5 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ «HELLENIC INITIATIVE»
Σταθερά προσανατολισμένος στη στοχοποίηση του λαϊκού κινήματος

Επιχείρησε να συνδέσει τη Χρυσή Αυγή με τις λαϊκές κινητοποιήσεις

Την απαράδεκτη θεωρία των «δύο άκρων» επιστράτευσε ξανά ο Αντ. Σαμαράς

Eurokinissi

Την απαράδεκτη θεωρία των «δύο άκρων» επιστράτευσε ξανά ο Αντ. Σαμαράς
Την άθλια και αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων» επιστράτευσε για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στις ΗΠΑ, φανερώνοντας τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τη δολοφονική δράση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής για να στρώσει το έδαφος για την ποινικοποίηση των λαϊκών - ταξικών αγώνων.

Σε ομιλία του στην εκδήλωση του «Hellenic Initiative» στη Νέα Υόρκη, ο Αντ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σημείωσε ότι τα ηγετικά στελέχη της έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη και στη φυλακή και υποστήριξε ότι «η επιρροή τους μειώνεται κατακόρυφα».

Ωστόσο, για πολλοστή φορά, επιχείρησε να συνδέσει τη δράση του φασιστικού μορφώματος με τις λαϊκές κινητοποιήσεις απέναντι στις βάρβαρες πολιτικές και τα αντιλαϊκά μέτρα. Αφού δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τσακίσει τον «εξτρεμισμό», χωρίς, όπως είπε, να πηγαίνει η ίδια στα «άκρα», καθώς και ότι «η δημοκρατία μπορεί να νικήσει τους εχθρούς της», συμπλήρωσε αμέσως μετά ότι «υπάρχουν πολύ λιγότερα περιστατικά κοινωνικής αναταραχής στην Ελλάδα σήμερα, σε σύγκριση με ένα ή δύο χρόνια πριν». Επιδίωξε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσει άθλιους συνειρμούς και να συνδέσει τη φασιστική Χρυσή Αυγή με το λαϊκό κίνημα που παλεύει ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και βυθίζει τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια, στην ανεργία και την ανέχεια.

Στο πλαίσιο της κυβερνητικής προσπάθειας για αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή προς όφελος των μονοπωλίων, ο Αντ. Σαμαράς επανέλαβε ότι «η Ελλάδα σταθεροποιείται οικονομικά και πολιτικά και έχει γίνει προπύργιο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», και ταυτόχρονα αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις ενεργειακές συμφωνίες Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι τα αποθέματα των τριών χωρών «θα μπορούσαν να καλύψουν περίπου το ήμισυ της συνολικής ευρωπαϊκής ζήτησης φυσικού αερίου για τα επόμενα τριάντα χρόνια».

Οι διαβεβαιώσεις του προς τους εκπροσώπους της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας των ΗΠΑ για τσάκισμα του κινήματος και διασφάλιση «σταθερότητας» αποτελούν το ταξικό σινιάλο της κυβέρνησης προς τους επιχειρηματικούς ομίλους για να επενδύσουν στην Ελλάδα, αφού εκτός από τους μισθούς πείνας και τα διαλυμένα εργασιακά δικαιώματα, τους υπόσχεται και σιγή νεκροταφείου στην κοινωνία.

Την ίδια στιγμή και με στόχο την προώθηση της βάρβαρης πολιτικής με τις λιγότερες δυνατές λαϊκές αντιδράσεις, ο πρωθυπουργός επιδίωξε να καλλιεργήσει κάλπικες προσδοκίες στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα για δήθεν καλύτερες μέρες. «Η Ελλάδα επέστρεψε, ως ισοδύναμο μέλος της Ευρωζώνης, στο δρόμο της σταθερότητας, της ανάκαμψης και της ανάπτυξης», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε ότι υπάρχουν «προβλέψεις για ανάκαμψη από το 2014». Αντιστρέφοντας την πραγματικότητα υποστήριξε ότι «η ανεργία μειώθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2013» και ότι «ήδη η ύφεση το 2013 είναι μικρότερη από ό,τι αρχικά προβλεπόταν». Η ανάκαμψη της οικονομίας που υπόσχεται ο πρωθυπουργός δεν αφορά στη λαϊκή ευημερία, αλλά στα κέρδη της ελληνικής πλουτοκρατίας. Τα μόνιμα μέτρα που έχουν επιβληθεί και αυτά που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα θα οδηγήσουν ακόμα βαθύτερα στην ανέχεια τα λαϊκά στρώματα.

Στο Ισραήλ τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Ισραήλ, όπου θα παραμείνει για δύο μέρες, συνοδευόμενος από υπουργούς για να συμμετάσχουν στην πρώτη συνεδρίαση του «Ανώτατου Διακυβερνητικού Συμβουλίου» Ελλάδας - Ισραήλ. Στην κορυφή της ατζέντας θα βρεθούν τα ενεργειακά αλλά και η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σήμερα το μεσημέρι ο Αντ. Σαμαράς θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς που θα τον συνοδέψουν στο ταξίδι του στο Ισραήλ.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της διεύρυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ, τις δύο επόμενες βδομάδες θα πραγματοποιηθούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Οκτώβρη θα γίνει αεροναυτική άσκηση στην περιοχή του Κεντρικού και Νότιου FIR Αθηνών, με συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών F-16 και F-15 καθώς και δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού των δύο χωρών. Επίσης, την Τετάρτη 16 Οκτώβρη, στην περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί άσκηση με συμμετοχή ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών και ισραηλινού αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ