Σάββατο 5 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μέσα ο Παππάς, συνεχίζονται οι καταθέσεις

Eurokinissi

Στις Φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε χτες και ο «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να κατέχει υψηλή θέση στην ιεραρχία της εγκληματικής ομάδας στην οποία μετείχαν και οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος.

Χτες, απολογήθηκαν η γυναίκα και η πεθερά του χρυσαυγίτη δολοφόνου Γ. Ρουπακιά. Αναμένονταν να απολογηθεί ο «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα που συνελήφθη, γιατί σύμφωνα με μαρτυρίες συντόνιζε την επίθεση και κατηύθυνε τους χρυσαυγίτες που χτύπησαν τα στελέχη του ΚΚΕ. Εχει επίσης κατηγορηθεί για τον ξυλοδαρμό Αιγύπτιων ψαράδων το καλοκαίρι του 2012, ενώ εμπλέκεται στη δολοφονία του Π. Φύσσα καθώς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη. Στους ανακριτές αναμένονταν να απολογηθεί χτες και ένας απόστρατος αξιωματικός που βρισκόταν στην περιοχή και μίλησε με τον δολοφόνο χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά, 12 λεπτά πριν το φόνο και 3 λεπτά μετά από αυτόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, μέσω των συνηγόρων, ζητά να λάβει γνώση από τους ανακριτές για τις δικογραφίες προσώπων που εμπλέκονται στο Πέραμα και ταυτίζονται με πρόσωπα που εμπλέκονται στη δολοφονία του παιδιού τους.

Προσχεδιασμένη η επίθεση στο Πέραμα

Προσχεδιασμένη ήταν η επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ στις 12 Σεπτέμβρη στο Πέραμα όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, στην επίθεση συμμετείχαν πενήντα άτομα, χρυσαυγίτες από το Πέραμα και τη Νίκαια. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα. Εμπλοκή στην υπόθεση έχει και ο Γ. Λαγός, ο οποίος επιτέθηκε σε αστυνομικούς που έκαναν έρευνα στα γραφεία της ΤΟ Περάματος τη νύχτα της επίθεσης. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων μελών της Χρυσής Αυγής, που αναγνωρίστηκαν από τα θύματα. Σύμφωνα με τη δικογραφία, «στις 11 μ.μ. της 12ης Σεπτεμβρίου 2013, ομάδα 20 περίπου μελών της Τ.Ο. Περάματος του ΚΚΕ προέβαιναν σε αναγραφή συνθημάτων στην περιοχή του Περάματος. Στις 11.55 μ.μ., ευρισκόμενοι επί της λεωφόρου Δημοκρατίας, έξω από τα ναυπηγεία "Παπίλα", δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από 50 μέλη της Χ.Α., τα οποία κατά δήλωση των παθόντων έφεραν ξύλινα και σιδερένια κοντάρια». Σύμφωνα με μαρτυρία, «δύο άτομα από αυτούς που συστήθηκαν ως επικεφαλής μας είπαν «είμαστε από τη Χρυσή Αυγή. Εδώ κάνουμε κουμάντο εμείς». Ο ίδιος μάρτυρας, κατέθεσε ενόρκως ότι σε απόσταση 50 μέτρων από το σημείο της συμπλοκής υπήρχαν τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που είδαν το περιστατικό δίχως να επέμβουν.

Παραδόσεις και συλλήψεις

Ενα ακόμα άτομο που καταζητούνταν για την υπόθεση της ΧΑ παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική. Φέρεται να ήταν «παρών» μέσα την καφετέρια στο Κερατσίνι και να κάλεσε από το κινητό της συζύγου του τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες. Η σύζυγός του, η οποία επίσης καταζητούνταν, παραδόθηκε προχτές στην Αντιτρομοκρατική.

Στην Κομοτηνή συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 29 και 47 χρόνων για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο ένας είναι 29χρονος, στρατιωτικός - επαγγελματίας οπλίτης ο οποίος φορούσε μαύρη μπλούζα με λογότυπα «Χρυσή Αυγή - Τ.Ο. Κομοτηνής», εντοπίσθηκε από αστυνομικούς να βγαίνει από κτίριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και στην κατοχή του βρέθηκε μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος. Ακολούθως, πιάστηκε ο 47χρονος γραμματέας της τοπικής οργάνωσης. Ενα ακόμη μέλος της ΧΑ, ηλικίας 51 ετών, πιάστηκε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναβολή για τις 7 Νοέμβρη (2018-06-13 00:00:00.0)
Πρόταση εισαγγελέα για τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες (2017-10-22 00:00:00.0)
«Χρυσή Αυγή, δολοφόνοι» είπε ο μάρτυρας (2016-10-19 00:00:00.0)
Προσχεδιασμένη και καλά οργανωμένη επίθεση από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή (2015-05-06 00:00:00.0)
Απολογίες χρυσαυγιτών βουλευτών (2014-01-14 00:00:00.0)
Στον ανακριτή σήμερα οι τέσσερις του Περάματος (2013-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ