Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
«Αιμορραγία» για το λαό

Οι εποικισμοί των Ισραηλινών καταπατούν όλο και περισσότερο την παλαιστινιακή γη
Οι εποικισμοί των Ισραηλινών καταπατούν όλο και περισσότερο την παλαιστινιακή γη
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Σε δισεκατομμύρια αποτιμώνται οι απώλειες της παλαιστινιακής οικονομίας εξαιτίας των ισραηλινών «περιορισμών», όπως αναφέρει σε έκθεσή της η Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία εννοείται ότι δεν τολμά να κάνει λόγο για «κατοχή». Στην έκθεση αναφέρεται ότι αν οι Παλαιστίνιοι είχαν πρόσβαση στο γεωργικό και υπόγειο πλούτο της γης τους στη Δυτική Οχθη, συμπεριλαμβανομένου του 61% που ελέγχει το Ισραήλ, και μπορούσαν να μετακινούνται ελεύθερα, θα είχαν καταφέρει ν' αναπτύξουν το ΑΕΠ τους κατά περίπου 35% σε σύγκριση με το 2011, δηλαδή κατά 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Μια τέτοια εξέλιξη θα μείωνε και στο μισό τις ανάγκες χορήγησης βοήθειας από τους δωρητές.

Σε παρόμοιου περιεχομένου συμπεράσματα είχε προβεί και το ΔΝΤ σε έκθεσή του πριν από λίγες μέρες, όπου σημείωνε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της παλαιστινιακής οικονομίας έχει μειωθεί στο 4,5% φέτος έναντι 11% το 2011. Για αναγκαιότητα στήριξης της παλαιστινιακής οικονομίας κάνει λόγο στην τελευταία του απόφαση και το ξεχασμένο διαμεσολαβητικό «Κουαρτέτο» που παρουσίασε ένα πρόγραμμα στήριξης της παλαιστινιακής οικονομίας, το οποίο έδινε προτεραιότητα στον ιδιωτικό τομέα και τις επενδύσεις.

Κοινός παρονομαστής όλων των φορέων του ιμπεριαλισμού είναι η ενίσχυση της καπιταλιστικής ανάπτυξης που βέβαια δεν έχει σχέση με τα συμφέροντα των Παλαιστίνιων εργατών, που πρέπει να παλέψουν για να απαλλαγούν τόσο από την ισραηλινή κατοχή όσο και από τους ντόπιους δυνάστες εκμεταλλευτές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ