Σάββατο 12 Οχτώβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Νέος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων

Στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για έκτη βδομάδα προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα πληττόμενα πανεπιστήμια από τις διαθεσιμότητες.

Χτες, αλλά και τις προηγούμενες μέρες οι διοικητικοί υπάλληλοι των ιδρυμάτων προχώρησαν σε νέες Γενικές Συνελεύσεις. Δύο είναι τα σημαντικά στοιχεία αυτού του γύρου Γενικών Συνελεύσεων. Οι εργαζόμενοι, όπως στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο, στα Πανεπιστήμια Αθήνας και Κρήτης, αποφάσισαν να μην υποκύψει κανένας υπάλληλος στους εκβιασμούς της κυβέρνησης, να μην αποστείλουν ατομικά τα στοιχεία τους, να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας. Δεύτερο σημαντικό βήμα είναι η διάθεση από συλλόγους εργαζομένων να ενημερώσουν για το πρόβλημα και τους υπόλοιπους χώρους δουλειάς (ο Σύλλογος Διοικητικών του ΕΜΠ την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στις 10 το πρωί με τη συμμετοχή συνδικάτων και ομοσπονδιών ιδιωτικού και δημοσίου τομέα), αλλά και να πάρουν θέση για όσα συμβαίνουν εκτός πανεπιστημίου (ψήφισμα καταδίκης για τη σύλληψη των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στο Πανεπιστήμιο Αθήνας και στο ΕΜΠ πενθήμερη απεργία από τη Δευτέρα, στα Πανεπιστήμια Πάτρας και Θεσσαλίας 24ωρη απεργία τη Δευτέρα και νέα Γενική Συνέλευση.

Από τη μεριά της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πάτρας εκφράζει σε ψήφισμά της, «για άλλη μια φορά, την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή της προς τους διοικητικούς υπαλλήλους του, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στη διεθνή καταξίωση του Πανεπιστημίου Πατρών. Υποστηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους μέχρι τη δικαίωσή τους. Αναμένει πάντα τις απαντήσεις του υπουργείου Παιδείας στα ερωτήματα που του έθεσε το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων» και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «να λάβει υπόψη τις τεκμηριωμένες προτάσεις του Ιδρύματος και να προχωρήσει σε διάλογο με τα Πανεπιστήμια, ώστε να αποφεύγονται αποφάσεις που δεν προάγουν τη δημοκρατία και το συλλογικό καλό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ