Σάββατο 12 Οχτώβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Απαίτησαν να σταματήσει κάθε δίωξη μαθητή

Επίσκεψη συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στο 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας

Απαιτώντας να σταματήσει κάθε δίωξη απέναντι στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας και κάθε άλλου αγωνιζόμενου μαθητή, συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί από Συλλόγους και ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου, έκαναν χτες το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, έξι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας καταδικάστηκαν σαν εγκληματίες με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς παρουσία συνηγόρου και με μη εφέσιμη ποινή, επειδή διεκδίκησαν το αυτονόητο: να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην ειδικότητα που είχαν επιλέξει και που κατάργησε η κυβέρνηση καθώς στο ίδιο σχολείο δεκάδες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Η αντιμετώπιση των συνδικαλιστών και των εκπροσώπων της ΑΣΓΜΕ και της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης χτες ήταν αντίστοιχη της πολιτικής που στέλνει μαθητές στη φυλακή επειδή διεκδίκησαν το δικαίωμά τους στη μόρφωση. Αρχικά, τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν από την είσοδο του υπουργείου, στη συνέχεια μπήκε μία κλούβα των ΜΑΤ μεταξύ των συγκεντρωμένων και της εισόδου ενώ παράλληλα κατέφθαναν δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ. Σε μία πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού, έφταναν στο σημείο να αξιώνουν να ορίσει η αστυνομία και το πότε και πώς θα αποχωρήσουν οι συγκεντρωμένοι. Οι συνδικαλιστές άνοιξαν πανό όπου αναγραφόταν «Η αντιλαϊκή πολιτική - καταστολή - αυταρχισμός σκοτώνουν τα δικαιώματά μας» με την υπογραφή του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ενώ φώναξαν συνθήματα ενάντια στην τρομοκρατία.

Από τη χτεσινή παρέμβαση στο υπουργείο υπό το βλέμμα των δυνάμεων καταστολής
Από τη χτεσινή παρέμβαση στο υπουργείο υπό το βλέμμα των δυνάμεων καταστολής
Αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και της ΑΣΓΜΕ συναντήθηκε με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού για να καταγγείλει την αντιμετώπιση αυτή καθώς και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται, δηλώνοντας ότι απέναντι στο δόγμα «νόμος και τάξη» ο λαός και οι εργαζόμενοι θα υψώσουν το δικό τους τείχος.

Τον αυταρχισμό απέναντι στους μαθητές στη Λαμία καταδικάζουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», Αργυρούπολης - Ελληνικού - Αλίμου «ο Θουκυδίδης», Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος», Αν. Αττικής «ο Σωκράτης», Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης» κ.ά. Να σταματήσει κάθε δίωξη των μαθητών ζητά και η ΔΟΕ.

Συνάντηση με εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑΛ

Το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας επισκέφτηκε την Πέμπτη κλιμάκιο του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, με επικεφαλής τη Θοδώρα Δριμάλα, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών και του ΔΣ της ΔΟΕ και συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ καταδίκασαν τον αυταρχισμό, κάλεσαν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές σε επαγρύπνηση απέναντι στον αυταρχισμό και την καταστολή σε βάρος των εργαζομένων που αγωνίζονται, σε βάρος της νεολαίας που παλεύει για τα δικαιώματά της.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Φθιώτιδας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη στάση του διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ που προσπάθησε να εμποδίσει τη συνάντηση του κλιμακίου του ΠΑΜΕ με τους καθηγητές κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, επικαλούμενος εγκύκλιο που απαγορεύει την πολιτική δράση στα σχολεία! Ωστόσο, μετά από την αντίδραση των ίδιων εκπαιδευτικών του σχολείου η περιοδεία πραγματοποιήθηκε κανονικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδράσεις στα σχέδια μετατροπής του σε Πρότυπο ΕΠΑΛ(2022-04-07 00:00:00.0)
Μαζική έκφραση αλληλεγγύης στους διωκόμενους μαθητές της Λαμίας(2016-10-25 00:00:00.0)
Μαθητική κινητοποίηση στη Ρόδο(2013-12-07 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα τα Μουσικά Σχολεία(2013-11-28 00:00:00.0)
Εντείνονται οι αγωνιστικές διεργασίες(2011-09-29 00:00:00.0)
Ο αγώνας για τη μόρφωση είναι δίκαιος(2007-10-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ