Σάββατο 12 Οχτώβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απαιτούνται μέτρα για τα ειδικά σχολεία

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ συζητήθηκε χτες στη Βουλή

Τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι μαθητές των ειδικών σχολείων και οι γονείς τους ανέδειξε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ, Λ. Κανέλλη, ζητώντας τη λήψη μέτρων που θα αντιμετωπίζουν μόνιμα τα προβλήματα.

Οπως τόνισε, από τα ειδικά σχολεία τα μισά υπολειτουργούν, αφού δεν έχουν διοριστεί ούτε ειδικοί δάσκαλοι ούτε ειδικό προσωπικό. Μάλιστα, είπε, για τη μεταφορά των μαθητών, αφού δεν υπάρχουν ειδικευμένοι οδηγοί χρησιμοποιούνται φαντάροι με εξάμηνες συμβάσεις που γίνονται με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας κάτι που δημιουργεί κινδύνους για τους μαθητές, αφού οι φαντάροι όπως είναι φυσικό δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία.

Στην απάντησή του, ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο «ζοφερή» όπως περιγράφεται στην Ερώτηση, αλλά ομολόγησε ότι μόνο το 35% του προσωπικού στα ειδικά σχολεία είναι μόνιμο και οι υπόλοιποι είναι αναπληρωτές. Οπως είπε, μέσω του ΕΣΠΑ, θα γίνουν 6.500 προσλήψεις για την ειδική αγωγή, ενώ ενίσχυση σε προσωπικό θα υπάρξει και με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Για δε τη μεταφορά των μαθητών ανέφερε ότι αυτή η αρμοδιότητα έχει πλέον περάσει στους δήμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ