Τρίτη 22 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Νέες δράσεις για φτηνή αστική συγκοινωνία

Σύσκεψη το περασμένο Σάββατο στο Πέραμα

Τα επόμενα βήματα της συντονισμένης δράσης τους για φτηνές, συχνές και ποιοτικές αστικές συγκοινωνίες συζήτησαν το Σάββατο, στο παράρτημα του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, σωματεία και μαζικοί φορείς του Πειραιά. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να στηρίξουν την κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί από τη Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 24/10, στις 8.30 το πρωί, στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά. Προσανατολίζονται ακόμα σε κινητοποίηση στις αρχές του Νοέμβρη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την απεργία στις 6 Νοέμβρη.

Τη σύσκεψη διοργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα του ΠΑΜΕ στα Αμαξοστάσια της ΟΣΥ στον Πειραιά και στην Π. Ράλλη, η ΠΕΜΕΝ, ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», οι σπουδαστές από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ασπροπύργου, οι Επιτροπές Ανέργων του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Ναυτεργατών, Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού, οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων Νίκαιας, Περάματος, 5ου Διαμερίσματος Πειραιά, οι Επιτροπές Αγώνα (ΜΑΣ) του Πανεπιστημίου Πειραιά κ.ά.

Τη σύσκεψη άνοιξε ο Ηλίας Βάσης, από τη Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια να συντονιστεί η δράση που αναπτύσσεται έως τώρα ξεχωριστά από τον κάθε φορέα, όπως αυτή των Λαϊκών Επιτροπών για να σβηστούν πρόστιμα ανέργων. Το γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η επιβολή νέων αυξήσεων στα εισιτήρια, είπε, είναι ένα μικρό, αλλά θετικό αποτέλεσμα της δράσης αυτής. Παίρνοντας το λόγο, ένας σπουδαστής της ΑΕΝ επισήμανε ότι «εδώ και δύο χρόνια έχει καταργηθεί το φοιτητικό πάσο. Πολλοί από μας χρειαζόμαστε 3 λεωφορεία για να φτάσουμε, δηλαδή πληρώνουμε πήγαινε - έλα περίπου 8 ευρώ την ημέρα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ